Tarsus Sehir Tiyatrosu, 'Çehov Vodvil' Oyununu Izmir'de Sahneledi

İçel Tarsus Sehir Tiyatrosu, Izmir Torbali Belediyesi tarafindan düzenlenen 3.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katildi. Çehov Vodvil oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Sehir Tiyatrosu, Izmirli seyirciler tarafindan ayakta alkislandi.

Tarsus Sehir Tiyatrosu, 'Çehov Vodvil' Oyununu Izmir'de Sahneledi
3. Metropolis Tiyatro Festivali çerçevesinde Tarsus Sehir Tiyatrosu Izmir Torbali’da sahne aldi. Çehov Vodvil oyunuyla katilan Tarsus Belediyesi Sehir Tiyatrosu, festivalde çiçeklerle karsilandi. Festivalin ilk günü Izmir Torbali Belediyesi tarafindan düzenlenen kortej yürüyüsüne katildi.

Festivalin 2. günü sahne alan Çehov Vodvil oyunu, Izmirlilerle bulustu. Reji ve dramaturji çalismalarini Nihat Çapar’in yaptigi oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldi. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyunuyla izleyicinin karsisina çikan Tarsus Sehir Tiyatrosu, Izmirli izleyicilerinden tam not aldi. Güldürü ve dinamik yönü agir basan Çehov Vodvil oyununa usta sanatçilar da katilim sagladi.

Tarsus halkinin tiyatro sevgisini anlatan Usta Oyuncu Zihni Göktay, "Tarsus Akdeniz’de bir kültür besigidir. Tarsus’un tiyatroya olan ilgisini 1964 yilindan bu yana takip ettim. Devletin kültür politikasi çok iyi yönetilmedigi için Tarsus o dönemler ihmal edildi. Tarsus’un seyircisi biz gittigimiz andan beri yarim saatte bitiriyordu biletlerimizi. Ben hep çok güzel karsilandim. Hasmet Zeybek Tarsus’un yetistirdigi bir oyuncuydu ve bize geldi. Tarsus çok aydinlik insanlar yetistirmistir, seyircisi de mükemmeldir. 1 günlügüne gittigimizde bir gün daha kalin diye çok israr ederlerdi. Bunlar yasadiklarim, hakikatler. Tiyatrosunun konusuldugu her yer çok kutsaldir. Tarsus iki kere kutsaldir bunu yillar evvel ispatladi. Tarsus’un tiyatroya olan ilgisi hiç azalmadi. Humus çok severim, çok güzellikler yasadim Tarsus’ta. Çok iyi tempolu bir oyun, ben bu tempoda oynayamazdim çok basariliydi. Tarsus halki tiyatroyu çok seviyor, arz talep meselesi var. Sehir Tiyatrosu Tarsus halkinin tiyatroya yeniden asik olmasini sagladi" dedi.

Usta Oyuncu Ayse Nil Samlioglu da ekibi tebrik ederek, “Daha önce Adana’da oyun yönetirken Tarsus’a çok geldim, Tarsus’un yeri ben de çok farkli. Oyunu seyretmek ayrica çok heyecanliydi. Çok güzel bir oyundu, iyi ki geldim, iyi ki seyrettim. Ekibe basarilar dilerim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA