Sinop'ta 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Sergisi

Sinop’ta Hayat Boyu Ögrenme Haftasi çerçevesinde Halk Egitimi Merkezi kursiyerleri tarafindan hazirlanan el emegi ürünlerin sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Sinop'ta 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Sergisi
Mertoglu köyü çok amaçli salonda düzenlenen serginin açilisina Sinop Vali Yardimcisi Ali Osman Bulat, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mustafa Aslan, Sinop Halk Egitim Müdür Yardimcisi Ismail Çelik, Sinop Halk Egitim Merkezi Usta Ögreticisi Kiymet Sönmez, Sinop Halk Egitim Merkezi Usta ögreticileri ve kursiyerleri katildi.

Düzenlenen sergide halk egitim merkezi bünyesinde açilan kurslarda yapilan el ürünler sergilendi. Sergide Sinop’a özgü ürünlerin yani sira, giyim, el sanatlari, dikis, nakis, taki tasarimi, tel kirma alan ve dallarinda birçok ürün vatandaslarin begenisine sunuldu.

Sergi hakkinda bilgiler veren usta ögretici Kiymet Sönmez, "Sergimizde anneanne ve babaannelerimiz yaptigi yüzyillar öncesine dayanan tel kirma, basörtüleri var. Bu ürünler unutulmaya yüz tutmus el sanatlarina girdigi için bu islere agirlik veriyoruz. Bu köyde de talep olarak Ayancik isi tel kirma, ve bakremilere çalistik. Kursiyerlerim çok becerikliler. Bende onlarin emeklerini bosa çikartmamaya çalisiyorum ve yaptiklari ürünleri pazarliyorum. Sosyal medyadan siparis üzerine çalisiyoruz” dedi.

Sinop Mertoglu Köyü Muhtari Mustafa Ünal ise “Ben 2004 yilindan beri bu köyde muhtarlik yapiyorum. 2004 yilindan beri Mertoglu köyünde her yil halk egitim tarafindan el becerileri ile ilgili kurslar düzenleniyoruz. Her yil degisik kurslarimiz oluyor. Bu seneki kursu özellikle igne oyasi üzerine yaptilar. Her yil bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikleri rahat yapabilmemiz için bir salon yaptik. Güzel bir sergi oldu” ifadelerine yer verdi.

Ayrica sergide kitre olarak yapilan Mimar Sinan ve yöresel kiyafeti dikkatleri üzerine topladi.
Kaynak: İHA