Sinifta Ögrencisini Darp Eden Ögretmen Açiklamasi 'Kendi Elime Vurdum'

Kocaeli’de 17 yasindaki ögrencisini dersi dinlemedigi ve düzeni bozdugu gerekçesiyle darp eden ögretmen ilk kez hakim karsisina çikti. Savunmasinda suçlamalari kabul etmeyen ögretmen, "M.H.Y. ögrencilerle sürekli konusup telefon ile oynuyordu. Kendisini uyarmama ragmen konusmaya ve dersi bölmeye devam etti. Bunun üzerine saka amaciyla ögrencimin kafasinin arkasina elimi koyup, ’Bak nasil dövülür’ diyerek bir kaç sefer kendi elime vurdum. Görüntülerden de anlasilacagi gibi ben sol elimi kafasina koyup, sag elimle kendi elime vurmaktayim" dedi.

Sinifta Ögrencisini Darp Eden Ögretmen Açiklamasi 'Kendi Elime Vurdum'
Olay, 21 Mart 2022 tarihinde Izmit Mesleki Egitim Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, makine bölümünde egitim alan 17 yasindaki M.H.Y., ögretmeni C.D. tarafindan darp edildi. Siddet anlari, siniftaki baska bir ögrenci tarafindan cep telefon kamerasi ile kaydedildi. Olaydan haberi olmayan gencin ailesi videonun 9 Haziran 2022 yilinda sosyal medyaya düsmesiyle durumu ögrenerek, ögretmenden sikayetçi oldu.

Olaya iliskin 8 Mart’ta yasa geregi basit yargilama usulü uygulandi. Yargilamadan sanik C.D.’nin beraat aldi müsteki avukatinin karar itirazi üzerine dava açildi.

"Mehmet ögrencilerle sürekli konusup telefon ile oynuyordu"

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmaya tutuksuz sanik C.D., magdur ögrenci M.H.Y. ve babasi Ahmet Yilman, avukatlar Aylin Sengöz, Zeynep Sentürk ile Yesim Karagören katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen C.D., suçlamalari kabul etmeyerek, önceki ifadelerini tekrarladi. C.D.’nin önceki ifadelerinde, "Olay 21 Mart tarihinde meydana gelmistir. Olay günü teorik olarak dersimi anlatiyordum. M.H.Y. ders esnasinda ögrencilerle sürekli konusup telefon ile oynuyordu. Uygun bir üslup ile uyardim ancak kendisi halen konusmalarina ve ders bölmelerine devam etti. Bunun üzerine kendisini yine sözlü olarak uyardim. Bunun üzerine saka amaciyla ögrencimin kafasinin arkasina elimi koyarak, ’Bak nasil dövülür’ diyerek bir kaç sefer kendi elime vurdum. Görüntülerden de anlasilacagi gibi ben sol elimi kafasina koyup sag elimle kendi elime vurmaktayim. Zaten olayda bu sekilde son buldu. Görüntünün disinda baska olayimiz yasanmadi ve dersimize devam ettik. Olay anlattiklarimdan ibarettir. Bunun disinda ben hakaret suçlamasini kabul etmiyorum. Ben ögrencime hakarette bulunmadim" dedigi ögrenildi.

"Dersten kaçmamasi konusunda uyardim"

Bugün yaptigi savunmada ise olaydan sonra M.H.Y.’nin ögretmeni olmaya devam ettigini kaydeden C.D., "M.H.Y. de derslere girdi, bir sorun yasamadik. Hatta benim derslerime girip, ögleden sonra da dersten kaçiyordu. Dersten kaçmamasi konusunda uyardim. M.H.Y. bana derslerimi sevdigi için girdigini söyledi.

Sonra devamsizliktan sinifta kaldi" diye konustu.



"Eliyle omuzumu sikti ve beni tahtaya kaldirdi"

Sinifta yasananlari anlatan M.H.Y. ise "Izmit Mesleki Egitim Merkezi Makine bölümünde egitim almaktaydim. Tarihi tam hatirlamamakla birlikte 16 Mayis 2022 Pazartesi günü makine dersimiz vardi. C.D. ögretmenimiz ders anlattigi sirada, arka siramda oturan arkadasim bana saatin kaç oldugunu sordu. Ben de saati ve derse kaç dakika kaldigini söyledim. Bunun üzerine C.D. ögretmen bana hitaben, ‘Ne konusuyorsunuz lan’ diyerek ’Yavsak’ dedi.

Ben ise ’Kusura bakmayin hocam özür dilerim, bir daha olmaz. Ayrica hocam lütfen kelimenizi düzeltin bu sekilde konusmaniz hos degil’ dedim. Bunun üzerine ögretmenim yanima geldi, ’Senden mi ögrenecegim nasil konusacagimi?’ diyerek eliyle omuzumu sikti ve beni tahtaya kaldirdi. Ögretmenim omuzumu sikmaya devam edince, ‘Hocam canim aciyor, elinizi çeker misiniz’ dedim. Ancak C. ögretmen elini çekmedi ve omuzumu sikmaya devam etti. Canim yandigi için ögretmenin elini indirdim ve yerime geçtim" seklinde konustu.



"C. ögretmen, ’Dayak nasil olur gör bakalim’ diyerek beni darp etti"

M.H.Y. sözlerini söyle sürdürdü:

"Bir kaç dakika sonra C. ögretmen yanima geldi ve kafama, yüzüme, enseme dogru defalarca tokat atti. Bana hitaben, ‘Dayak nasil olur gör bakalim’ diyerek beni darp etti. Ben herhangi bir karsilik vermedim. Hoca bana vurduktan sonra zil çaldi, ben de siniftan çiktim. Olayin videoya çekildigini bilmiyordum ve bu durumdan ailemden bahsetmedim. Ögretmenimin beyaninin aksine bana vurdu, canimi yakti. Bana ’Yavsak’ dedi.

Bu olaydan sonra arkadaslarim benimle dalga geçip egleniyorlardi. Arkadaslarim benim görüntümü neden çektiklerini bilmiyorum. Görüntü sosyal medyaya düsünce rahatsiz olup sikayetçi oldum. Olaydan sonra belirli bir süre derse girdigim dogrudur ama sanik olan ögretmenimle iletisim kurmadim. Olaylarin etkisiyle derslere katilmadim ve devamsizlik yüzünden sinifta kaldim. Ilk basta ögretmenim tarafindan dayak yedigim ailem tarafindan bilinmesin diye sikayetçi olmadim. Ancak video her yere yayilinca ve ailem konuyu ögrenince sikayetçi oldum" ifadelerini kullandi.

Baba Ahmet Yilman da ögretmenden sikayetçi olduklarini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tanik ögrencilerin dinlenmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA