Samsun'a 207 Kilo Yagis Düstü

Samsun’un dogusunda siddetli yagis etkisini sürdürürken, son 24 saat içeresinde Salipazari ilçesine 207, Ayvacik ilçesine 180, Terme ilçesine ise 136 kg/m2 yagis düstü.

Samsun'a 207 Kilo Yagis Düstü
Samsun Valiligi yaptigi açiklama ile vatandaslari uyardi. Açiklamada, “Son 24 saat içeresinde Salipazari ilçemize 207, Ayvacik ilçemize 180 ve Terme ilçemize 136 kg/m2 yagis düsmüs olup, ekiplerimiz teyakkuz halinde çalismalarina devam etmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlügünün son degerlendirmesine göre; ilimiz genelinde etkisini sürdüren saganak yagislarin bugün saat 13.00’e kadar özellikle dogu ilçelerimizde devam etmesi beklendiginden, vatandaslarimizin sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi ve kuvvetli rüzgar gibi muhtemel olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmalari hayati önem tasimaktadir” denildi.

Meteoroloji de uyardi

Meteorolojiden de gök gürültülü saganak yagis uyarisi yapildi. Uyarida, “Samsun’un dogusunda (Terme, Çarsamba, Ayvacik ve Salipazari) devam eden gök gürültülü saganak yagislarin ögle saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer siddetli (51-100 kg/m2) olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, ani kuvvetli rüzgar, kisa süreli, firtina ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli olunmalidir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA