Rektör Beydemir Son 3 Yili Degerlendirdi

Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sükrü Beydemir, son 3 sene içerisinde üniversitede gerçeklesen ve planlanan çalismalar hakkinda basin mensuplarina bilgilendirmelerde bulundu.

Rektör Beydemir Son 3 Yili Degerlendirdi
Rektör Beydemir, yeni açilan fakülteleriyle günden güne artan yerli ve yabanci ögrenci sayilariyla, hizla genisleyen akademik ve idari kadrolariyla gelecege yürürken bir üniversitemizin gelecegini insa ettiklerini söyledi.

Beydemir, " Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinin sehrin toplumsal yasamina çesitli yönlerden etki ettigi bir gerçekliktir. 20 bini askin ögrencisi, bin 500’e yaklasan akademik ve idari personeli ile üniversitemizin fiziki ve teknik alt yapi çalismalarini yaparken diger yandan da kamulastirma faaliyetlerimizi ara vermeksizin gerçeklestirdik. Üniversite genisleme çalismalari ile son 3 yilda toplam 87 bin 613 metrekare alanin kamulastirmasini bitirerek bu alanlari üniversitemize kazandirdik. Üniversitemizin gelisim plani dogrultusunda kamulastirma çalismalarimiz devam etmektedir" dedi.

"Ögrenci ve personel yemekhanemizi Eylül 2024 tarihinde hizmete açacagiz"

Projeler hakkinda bilgi veren Rektör Beydemir, "Yemekhane ve Üniversite Camii projelerimizle baglanti yollari, altyapisi ve ortak derslik binasi ile master planimizin yüzde 50’si insallah en kisa zamanda tamamlanacaktir. Ayrica kampüsümuzun en önemli eksiklerinden biri olan sosyal yasam alanlarinin eksikligini de yine master planimiz dogrultusunda gidermis olacagiz. Yaklasik 2 yil boyunca devam eden pandemi kosullari, ardindan gelen deprem felaketi bir miktar gecikmeye sebep olsa da daha öncesinden hazirladigimiz kafeterya, yemek ve sosyal yasam çarsimizi da en kisa sürede üniversitemize kazandiracagiz. Üniversitemizin gelisim plani içerisinde yer alan ve önemli bir ihtiyaci oldugunu bildigimiz ögrenci ve personel yemekhanemizi Eylül 2024 tarihinde hizmete açmis olmayi planliyoruz. Böylece su an kampüsümuzda daginik halde bulunan bin 736 metrekare yemekhane alani yaklasik 5 bin 900 metrekare alana çikarirken, mevcut 972 kisi oturum kapasitemizi de yaklasik 2 bin kisiye çikarmis olacagiz" dedi.

"Hayvan kompleksi seklinde hayata geçirecegimiz proje ile üniversitemize dolayisiyla ilimize büyük bir katma deger saglamis olacagiz"

Rektör Beydemir, üniversiteye kazandirdiklari bir diger önemli kazanim da Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Laboratuari oldugunu anlatarak, sözlerine söyle devam etti;

"Bu merkez hem üniversitemize hem de ilimize sayilarla, rakamlarla ifade edilemeyecek faydalar saglayacaktir. Tip Biliminin temelini olusturan hayvan deneyleri için Osmaneli ilçemizde Hayvan Hastanesi ile yan yana kurdugumuz bu merkez de Tip Fakültemiz için hem de diger üniversitelerin Tip Fakülteleri için deney hayvanlari yetistirecegiz. Hayvan Kompleksi seklinde hayata geçirecegimiz proje ile üniversitemize dolayisiyla ilimize büyük bir katma deger saglamis olacagiz. Bu merkez, öncelikle üniversitemize, daha sonrasinda bölgemiz ve ülkemize çok ciddi katkilar saglayacaktir. Baslattigimiz proje ile üniversitemiz ve diger üniversitelerdeki lisansüstü programlarda yüksek lisans, doktora ve uzmanlik ögrencilerinin arastirmalarini ve tezlerini yürütebilmelerine olanak saglayacagiz. Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Laboratuari ile bilimsel arastirmalara yeni baslayan ögrenci ve genç akademisyenler için ’Deney Hayvanlari Kullanim Sertifika Programi’ düzenlenmesini planladik. Arastirmacilar bu egitim ile deney hayvanlarina yapacaklari cerrahi girisimlerde uygun olan etik prosedürleri dogru bir sekilde uygulayacaklar. Merkezimiz deney hayvanlari üretimi, tedarigi, kullanimi ve arastirmaci kurulusu olarak hizmet edecek olup, Merkezde yetisecek hayvanlar hem merkezimizin hem de üniversitemizin döner sermayesine katki saglayacaktir" dedi.

"Ülkemizde bu kadar kisa sürede ögrencilerine kendi bünyesinde egitim vermeyi basarmis ilk ve tek üniversite yine Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’dir"

Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sükrü Beydemir, Tip Fakültesi hakkinda bilgi vererek, "Kurulduktan sonra kisa sürede önemli yol kat ettigimiz bir diger birimimiz Tip Fakültemizdir. Tip Fakültemizde; Temel Tip Bilimleri Bölümü, Dahili Tip Bilimleri Bölümü ve Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü olmak üzere 3 bölüm kurulmustur. Bu bölümlere bagli olarak Fizyoloji, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Radyoloji, Ruh Sagligi ve Hastaliklari bunlardan bazilari olmak üzere toplam 20 anabilim dali bulunmaktadir. Tip Fakültemizde yaptigimiz yatirimlarin, insan yasamina temas etmeye baslamasi ilimiz için önemlidir. Tip Fakültemiz Bilecik’te yeterli saglik hizmeti alamayan vatandaslarimizin diger sehirlere giderek yasadiklari hem maddi hem manevi kayiplarin önüne geçilmesini saglamistir. Tip Fakültesi üniversitemize oldugu kadar ilimize de arti bir deger katmis olup artik civar illerden Bilecik’e tedavi için gelen vatandaslarimiza da hizmet vermektedir. Fakültemizde; 3 profesör, 7 doçent, 36 doktor ögretim üyesi, 2 ögretim görevlisi olmak üzere toplam 48 ögretim üyesi görev yapmaktadir. Cerrahi Tip Bilimlerinde 10 ögretim üyesi, Dahili Tip Bilimlerinde 14 ögretim üyesi ve Temel Tip Bilimlerinde 15 ögretim üyesi bulunmaktadir. Fakültemizde görev yapan tüm ögretim üyeleri Üniversitemiz ile Saglik Bakanligi arasinda imzalanan is birligi protokolü çerçevesinde Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevlendirilmislerdir. Akademisyenlerimizin bu deneyimleri, ilimizde yasayan vatandaslarimizin saglik hizmetine yerinde ulasmalari bakimindan son derece önemlidir. Egitim ve Arastirma Hastanemiz ilimizde ilk defa yapilan basarili operasyonlarla vatandaslarimizin hastaliklarina sihhat bulmalarina vesile olmaktadir. Tip Fakültemiz açildiktan sonra hastanemizin özellikle Kardiyoloji ve Kulak Burun Bogaz Bölümlerinde pek çok basarili operasyon yapilmaya baslandi. Hastanemizde 24 saat esasiyla çalisan kardiyoloji doktorlarimiz ilimizde yasayan vatandaslarimizin muhtemel kalp rahatsizliklarinda kilometrelerce uzaktaki baska bir sehre gitmelerinin; zamanla yaris esnasinda yasanabilecek olumsuz durumlarin önüne geçmektedirler. Fakültemize ilk ögrenciler 2021-2022 egitim-ögretim yilinda alinarak, ögrencilerimiz is birligi protokolü geregi 4’üncü sinifa kadar egitimlerini Sakarya Üniversitesi Tip Fakültesinde görecek sekilde bir planlama yapildi. Fakat bu süreç kisa sürmüs olup 2022-2023 egitim-ögretim yilinda alimini yaptigimiz 56 ögrencimizin egitimleri kendi üniversitemiz bünyesinde verilmeye baslandi. Ülkemizde bu kadar kisa sürede ögrencilerine kendi bünyesinde egitim vermeyi basarmis ilk ve tek üniversite yine Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’dir. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen Saglik Bakanligimiza ve Il Saglik Müdürlügümüze tesekkür ederiz" dedi.

"Ortodonti tedavisi gibi uzmanlik gerektiren operasyonlari, hastalarimizi baska bir yere sevk etmek zorunda kalmadan, titiz çalismalarla yapmis olacagiz"

Rektör Beydemir son olarak Dis Hekimligi Fakültesi hakkinda bilgi vererek, "Saglik temelli fakültelerimizin bir digeri olan Dis Hekimligi Fakültemizin kurulmasina dair Cumhurbaskani karari 25 Haziran 2021 tarihinde; agiz ve Dis Sagligi Arastirma ve Uygulama Merkezimizin kurulma karari ise 2 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmistir. Sehrimizde bulunan Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde, merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 28 adet ünit mevcuttur. Biz bu sayiya Dis Hekimligi fakültemizin açilmasiyla birlikte ek olarak 68 ünit daha ekleyecegiz. Mevcut Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde yalnizca 1’inci basamak tedaviler yapilabilmektedir. Ortodonti tedavisi gibi uzmanlik gerektiren operasyonlari, hastalarimizi baska bir yere sevk etmek zorunda kalmadan, titiz çalismalarla yapmis olacagiz. Dis Hekimligi Fakültemizi de ilimizin saglik hizmetleri için en az Tip Fakültemiz kadar önemsiyoruz. Altyapi çalismalarini tamamlamak üzere oldugumuz Dis Hekimligi Fakültemizde, YÖK tarafindan kadrolarin serbest birakilmasiyla 2023-2024 egitim-ögretim yilinda ögrenci alimina baslamayi planlamaktayiz" dedi.

Kaynak: İHA