Muhtemel Marmara Depremi Için Tedbirler Degerlendirildi

Birinci Bölge Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantisi Kirklareli’nde düzenlendi. Toplantida muhtemel Marmara depremine karsi alinacak önlemler degerlendirildi.

Muhtemel Marmara Depremi Için Tedbirler Degerlendirildi


Kirklareli Il Saglik Müdürlügü ev sahipliginde 1. Bölge Acil Saglik Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Edirne, Tekirdag ve Kirklareli saglik çalisanlari katildi.

Bir otelin konferans salonunda yapilan toplantida konusan Vali Yardimci Elif Canan Tuncer, muhtemel bir Marmara depreminde sadece Istanbul ve Trakya’nin degil tüm Türkiye’nin etkilenecegine dikkat çekti. Tuncer, "Trakya’yi degil Türkiye’yi, hatta belki yakin cografyasini bile etkileyecek. Ekonomik, sosyolojik, güvenlik açisindan çok sorun meydana getirebilecek. Bu noktada bu toplantinin önemli oldugunu düsünüyorum. Acil saglik hizmetleri böyle bir felaket yasandiginda en önemli, en hayati konu” dedi.



Edirne Il Saglik Müdürü Ishak Yildirim, Marmara depremine karsi tedbirlerin alinmasi için çalistiklarini belirterek, Edirne’ye UMKE merkez üssü kurmayi hedeflediklerini söyledi.

Ishak, "Muhtemel Marmara depreminden önce burayi aktiflestirmek gayretindeyiz. Çünkü bu gerçekten çok önemli. Elimizde büyük bir güç var, acil saglik hizmetindeki arkadaslarimiz isini çok iyi biliyor, tatbikatlarini yapiyorlar, sürekli gayret içerisindeler. UMKE’deki arkadaslarimizda ayni sekilde. Bundan sonraki süreçte Marmara depremini düsünerek hem ilimiz hem de Kirklareli ve Tekirdag ile ortak çalismalar yapabiliriz. Koordinasyonu nasil saglayacagimiz konusunda birlikte çalisabiliriz. Çünkü Marmara depremin muhtemelen ilk olay bölgesine gidecek ya da belki de tek ulasilabilecek ekipler bizlerin ekipleri olacak. Buna göre hareket etmemiz gerektigini düsünüyorum” diye konustu.



Kirklareli Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit ve Tekirdag Il Saglik Müdürü Ali Cengiz Kalkan yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi. Yapilan konusmalarin ardindan deprem aninda acil müdahale, haberlesme, hastanelerin durumlari, personelinin alacagi egitimler, kamu özel ve üniversite hastanelerinin sorunlari ve acil saglik hizmetleriyle alakali konular görüsüldü.
Kaynak: İHA