Lojistik Üs Yildirim'a Deger Katacak

Yildirim Belediyesi, Samanli Mahallesi’ndeki 160 dönümlük alana kazandiracagi Yildirim Lojistik Merkezi ile hem ekonomiye deger katacak hem de ilçenin elektrik ihtiyacini karsilayacak.

Lojistik Üs Yildirim'a Deger Katacak
Yildirim Belediyesi, Samanli Mahallesi’ndeki 160 dönümlük alani, dev e-ticaret markalarinin depolarinin bulunacagi lojistik üs haline getiriyor. Yildirim’a ve sehir ekonomisine önemli katkilari olacak Yildirim Lojistik Merkezi’nin bünyesinde 95 bagimsiz alan bulunuyor. Ayrica merkezin çatisina kurulacak günes enerji santrali ile ilçedeki sokaklarin ve belediye tesislerinin elektrik ihtiyaci karsilanarak, yilda 15-20 milyon liralik tasarruf saglanacak. Insaat çalismalarinin yüzde 60’i tamamlanan tesis 2023 yili içerisinde hizmete açilacak.

E-ticaretin ve ihracatin yayginlasmasiyla beraber lojistik üslerin önem kazandigini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Yildirim Belediyesi olarak ilçemize katma deger saglayacak Yildirim Lojistik Merkezi’ni kazandiriyoruz. Doga dostu olarak planladigimiz tesisimizin çevreyi kirletecek atiklar olusturmayacagi gibi ilçemizi için de önemli bir yesil enerji kaynagi olacak. Tesisimiz kendi enerji ihtiyacini karsilamakla kalmayacak Yildirim’in sokaklarini aydinlatacak ve belediye tesislerinde kullanilacak elektrik enerjisini de üretecek. Yapim çalismalarinin yüzde 60’ini tamamladigimiz projemizi 2023 yili içerisinde Yildirim’a kazandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA