Lezzet Festivalinin Tadi Damaklarda Kaldi

Agora Alisveris Merkezi bu yil ilk kez düzenlenen lezzet söleninde ünlü seflerin hünerli ellerinden çikan Türk ve dünya mutfaginin basarili tatlari ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yasatti. Ege mutfagindan dünya mutfagina uzanan lezzet yolculugunda keyifli atölyeler, ünlü seflerden lezzet reçeteleri ve sürpriz etkinlikler ziyaretçiler tarafindan ilgi ile takip edildi.

Lezzet Festivalinin Tadi Damaklarda Kaldi
Ilk kez düzenlenen festival dopdolu programi ile lezzet tutkunlarini agirlarken, ücretsiz olarak düzenlenen festivali ziyaret edenler keyifli workshoplar ile yeni lezzetleri kesfetti. Ünlü konuklar da sohbetleri ile gastronomi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylasti. Agora Lezzet Festivali’nde ayrica saglikli beslenme ile bedensel ve ruhsal arinmada beslenmenin önemi hakkinda katilimcilar bilgilendirilerek ‘Yenilikçi lezzetler’ basligi altinda beslenme önerileri verildi.

Ünlü diyetisyen Mehlika Öktem Boz, ‘Lezzetli seyler sagliksiz midir?’ Fonksiyonel Tip Diyetisyeni Derya Zünbülcan, ‘Glutensiz beslenme’ Psikolog Ahmet Konya ise ‘Yeme davranisi ve duygular arasi iliski’ basliklari altinda katilimcilari aydinlatti.

Gastronominin birilestirici gücü sölene dönüstü

Festivalde ünlü sefler Sef Eyüp Gül “Baklava Hamurundan Keçi Peyniri ve Gorgonzola Soslu Rezene Salatasi”, Erhan Barili “Unsuz Patlicanli Lazanya”, Emre Sezen “Enginar Tatlisi”, Çiler Ezgi Odabasioglu “ Fit Çikolata Yapimi”, MasterChef yarismacilarindan Sef Kivanç Karadeniz’in “Tukas ile Basilico Feslegenli Makarna Atölyesi” ve Sef Serpilay Salkim’in “Feast ile Smoothie Yapimi” , MasterChef yarismacilarindan Sef Faruk Batuhan Öner “ Özgün Zeytin ile Asma Yaprakli Enginar Dolmasi”, Dr.Ögr. Üyesi Sef Emrah Köksal Sezgin“Inovatif Izmir Lezzetleri Seçkisi”, Sef Semen Öner’in “Ege Otlu Börek Yapimi”, , Izmir Büyüksehir Belediyesi Meslek Fabrikasi’nin “Seker Hamurundan Figür Yapimi, “Sushico Sushi Yapimi”, “Local Cups Kahve Yapimi, Cookshop “Magnolia Yapimi, ”La Jolies Patisserie ise “Pasta Süsleme Atölyesi”, Izmir Büyüksehir Belediyesi Meslek Fabrikasi “Seker Hamurundan Figür Yapimi Atölyesi” ile Agora Avm’de müthis tatlari ziyaretçiler ile bulusturdu. Ziyaretçiler ayrica keyifle izledikleri ve lezzetin reçetelerini ögrendikleri atölyelerde pisen özel yemek ve tatlilarin workshop sonunda tadina bakma imkâni buldu.

Gonca Tokuz “Osmanli Mutfagindan Günümüze Meyveli Tatlar”, Nurhayat Talay “Antik Ege’den Günümüze Ekmek Yapimi”, Özge Sahin “Atiksiz Yasam”, ünlü astrolog Hande Kazanova “Burçlara Göre Beslenme Önerileri”, Armagan Portakal “Kahvenin Öyküsü”, Dr. Ögretim Üyesi Betül Öztürk ve Doç. Dr. Ahmet Uhri “Izmir Mutfagi Kökenleri ve Ege Mutfagi”, Serdar Çelenk “Gastronomi Turizmi”, Gönül Erkut’un “Nefes ve Beslenme”, Filiz Özkul “Astroloji Sohbetleri” baslikli sunumlari ile konuklari bilgilendirdi.

Lezzet ve eglence bir arada

Festival boyunca eglence sokaginda DJ Cemal Erkaya, Zafer Zencirli ve Tin Pan ise müzik söleni yasatti. Ates Gösterisi ile heyecan zirveye çikarken Gaffers Band konseri,Bachata dans gruplari da sovlari ile katilimcilara unutamayacaklari bir gün yasatti. Festival boyunca ayrica Gökhan Öztimur’un “Lezzetli Fotograflar Sergisi” ziyaretçilerin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA