Kurtulmus Siyasi Partileri Ziyaret Ediyor

AK Parti Genel Baskanvekili ve AK Parti Istanbul milletvekili Numan Kurtulmus TBMM’de siyasi partileri ziyaret ediyor.

Kurtulmus, CHP grubunu ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Grup baskani Abdullah Güler ve AK Parti Grup Baskanvekilleri de hazir bulundu. Kurtulmus’u CHP Grup Baskani Özgür Özel, CHP grup Baskanvekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Basarir karsiladi.

Kurtulmus görüsme sonrasinda yaptigi açiklamada, Meclisi önemli gündem bekledigini belirterek, 28. Dönem Parlamentosu’nun Türkiye’nin ikinci yüzyilina yakisir bir parlamento olmasi için çalisacaklarini ifade etti.

Kurtulmus, “Önümüzdeki dönemde isbirligi içinde gayretli, fedakar bir çalismayi gerçeklestirecegiz. Türkiye’yi hep birlikte ileriye tasiyacagiz diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandi.

CHP Grup Baskani Özgür Özel, verimli bir toplanti yaptiklarini kaydederek, “Bir genel mutabakat üzerinde vardigimiz çok net konu var. Halkimiz bu Parlamento’dan kaliteli yasama istiyor, halkimiz Parlamento’da müzakere istiyor, münakasa hos görüyor ama Parlamento’ya siddeti yakistiramiyor” seklinde konustu.

Can Atalay’in tutuklu olmasina isaret eden Özel, “Bir milletvekili partisi tarafindan aday gösteriliyor, Meclisin Baskanligi’na aday olabilip, cezaevinden çikmamasi kabul edilemez. Milletin verdigi görevden sonra bu konuda nasil bazen yargiya yürütmenin müdahalesini elestiriyorsak, bugün yarginin yasamaya müdahalesi 600 milletvekili olarak karsisinda dimdik durmaliyiz” diye konustu.

Kurtulmus, bütün siyasi partileri ziyaret edecegini söyleyerek, “Bu Meclis Türkiye yüzyilinin ilk Meclisi. Bizim amacimiz siyasi partiler olarak farkli düsüncelere sahip olsak da Türkiye’nin ortak hedeflerine kenetlenmeyi basaran bir Meclis olmaktir” ifadelerini kullandi.

Akçay, yaptigi konusmada, “Türkiye yüzyilinin basladigi günlerde TBMM Baskanligi’ni yürütecek olmasi ayri bir anlam tasimaktadir” diye konustu.

Kurtulmus, AK Parti Grup Baskani ve Baskanvekilleri ile MHP Grup Baskanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül, MHP Genel Baskan Yardimcilari Mustafa Kalayci ve Ismail Faruk Aksu’yu ziyaret etti.
Kaynak: İHA