Körfez Yarimca'nin Çehresi Degisiyor

Körfez Yarimca’nin çehresini degistirecek projelerden birisi olan Kent Meydani ve 75. Yil Cumhuriyet Parki yapimi projesinde çalismalar devam ediyor.

Körfez Yarimca'nin Çehresi Degisiyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nin ortaklasa yürüttügü Yarimca Kent Meydani ve 75. Yil Cumhuriyet Parki projesinde çalismalar sürüyor. Körfez Mimar Sinan Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camii önündeki meydani, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve caddenin güney kisminda kalan 75. Yil Cumhuriyet Parki ile bütünlestirerek bölgeye güzel ve ferah bir alan kazandirilmasi amaçlaniyor. Bu çerçevede, 8 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi, peyzaj çalismasi ve diger insa faaliyetleri gerçeklestiriliyor.

75. Yil Cumhuriyet Parkinda voleybol-basketbol sahasi, oturma gruplari, taksi duragi, totem, yürüyüs yollari, çocuk oyun gruplari, spor aletleri bulunacak. Çalismalar dahilinde Cumhuriyet Parki bölümünde yapisal ve bitkisel peyzaj imalatlari yapiliyor. Sulama alt yapi sistemi dösendi, bitki ve agaç dikimi yapiliyor. Park bölümünde üçgen gölgelik imalatlari devam ederken banklarin montajlari yapildi.

6 bin metrekare alana sahip olan Yarimca Kent Meydaninda Saglik Ocagi- kafeterya - kütüphanenin bir arada bulundugu yapinin, dis ve iç siva, seramik imalatlari devam ediyor. Meydanda yapisal peyzaj imalatlari devam ederken meydandaki caminin iki minaresinin yapimi da proje çerçevesinde gerçeklestiriliyor. Ayrica meydanin zeminine görsel zenginligi artiracak olan taslarinda yapim imalati da sürdürülüyor.
Kaynak: İHA