Konteyner Kentte Hem Moral Hem Meslek Egitimi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de konteyner kentte kalan depremzede kadinlar, hem depremin izlerini silmeye çalisiyor hem de dikis nakis egitimiyle meslek ögreniyor.

Konteyner Kentte Hem Moral Hem Meslek Egitimi
Osmaniye Karaçay Konteyner kente Halk Egitimi Merkezi tarafindan açilan dikis nakis kursuna katilan kadinlar, usta ögreticilerden egitim aliyor. Egitim alan kadinlar elbise, masa örtüsü, el örgüsünden yelek, çanta, islemeli havlu ve nevresim takimi gibi çesitli ürünler dikiyor.

Depremzedelerin yasadiklari travmayi bir nebze atlatmalari, acilarini unutturmak için görevlendirildiklerini belirten Usta ögretici Leyla Akay,"Konteyner kentte kadinlara dikis, nakis, örgü ögretmeye çalisiyoruz. Buradaki insanlara yardimci olmak için çalisiyoruz. Devletimizden de Allah razi olsun bizlere bu imkani sagladi. Halk Egitimden buradaki görevli kaymakamimizdan valimize kadar hepsine ayri ayri tesekkür ediyoruz.Ögrencilerimizle birlikte burada sabah grubu ögretmen arkadaslarimiz çanta dikimi gösteriyor giyim ögretmenimiz Rahime hanim ben burada el sanatlari ögretmeniyim örgü, nevresim takimi, çarsaf takimi, yastik veya el nakislari dalinda ögrencilerimize gerekli yardimi bilgileri vermeye gayret ediyoruz"dedi.

Kursa katilanlarin evi yikildigini hatirlatan Akay, deprem nedeniyle esyalarini kaybettikleri için biraz eksiklikleri olabildigini kaydetti.

Kaynak: İHA