Kilis'in Il Olusunun Yil Dönümü Mesaji

Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan Kilis’in il olusunun 28. yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Kilis'in Il Olusunun Yil Dönümü Mesaji
Kilis’te görev yapmaktan mutluluk ve onur duydugunu dile getiren Vali Recep Soytürk, yayimladigi mesajda ‘‘Tarih boyu önemli bir yerlesim yeri olmus ve cennet vatanimizin Ortadogu’ya açilan en önemli kapilarindan biri olan Kilis, Bakanlar Kurulu’nun çikardigi 550 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile 06.06.1995 tarihinde il statüsüne kavusturulmus ve bundan 28 yil önce Türkiye’nin 79. ili olmustur. Gelismekte olan sanayisi, tarimi, turizmi ve kültürel çesitliligi ile ülkemizin nadide köselerinden birisi olan kadim ve ayni zamanda ensar sehrimiz Kilis’te görev yapmaktan mutluluk ve onur duydugumu ifade etmek istiyorum. Bizlerin temel hedefi Kilis’i sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkindirmak, tarihi ve gastronomi zenginliginin ulusal ve uluslararasi arenada tanitimini yapmak, turizm potansiyelini ortaya çikarmak, egitimde basarinin devamini saglamak ve hatta üst seviyelere yükseltmektir.

Insanlarimiza imkân olusturan, refahi ve adâleti tesis etmek için çaba gösteren, yeni firsatlar arayan bir anlayis içerisindeyiz. Kentimizin tanitimi, yatirim yapilan bir sehir olmasi, ihracat yapmasi, toplumsal bütünlügünü korumasi, sosyal yapisinin güçlenmesi gibi her konuda gayret gösteriyoruz.

Mesai arkadaslarimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, meslek odalarimiz, is insanlarimiz ve siyasi partilerimiz ile halkimiza mutlu bir gelecek hazirlama adina her türlü gayretin içinde oldugumuzun bilinmesini isterim. Milletimize bu seviyede hizmet üretmek, sehrimizin kalkinmasina, insanimizin refahina, huzuruna katki saglamak bizler için büyük bir heyecan vesilesidir.

Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yilinda Kilis’in il olusunun 28’inci yil dönümünü kutlar, bu kadim kentin Valisi olmaktan onur duyar, ilimizin gelisip kalkinmasinda ve bugünlere gelmesinde emegi geçen herkese sükranlarimi sunar, saygideger Kilisli hemsehrilerimi sevgi ve saygiyla selamlarim.

Baskan Ramazan, ‘‘Tarih boyu birçok kadim medeniyetlere ev sahipligi yapmis serhat sehrinin il olusunun 28. Yil dönümünü kutlamanin gururu içerisinde oldugunu dile getiren, Baskan Ramazan ‘‘Tarihi dokusu ve enfes gastronomi kültürüyle, Anadolu’nun güneye açilan kapisi vazifesini gören Kilis, bölgesinde bir cazibe merkezi olma yolunda gelecege dogru emin adimlarla ilerlemektedir. Bizlerde bu suurla sehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak kalkinmasi adina yeni projeler üretiyor, gelecegimizin teminati çocuklarimiza çok daha güzel yarinlar birakmak için canla basla çalisiyoruz. Kilis’imizin nasil ki bugünü dününden ilerdeyse, siz kiymetli hemserilerimizin destekleri, bizlerin de gayretleriyle yarini da bugünden çok daha ilerde olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle Kilis’imizin il olusunun 28. Yil dönümünü kutluyor, sehrimizin bugünlere gelmesi için hizmet eden tüm hemserilerimize ve yöneticilerimize yürekten tesekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA