Keçiören'de 'Hayat Boyu Ögrenme Programi' Gerçeklestirildi

Keçiören Belediyesi ve Keçiören Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde Kalaba Kent Meydani’nda “Hayat Boyu Ögrenme Programi” tanitimi yapildi.

Keçiören'de 'Hayat Boyu Ögrenme Programi' Gerçeklestirildi
Tanitim, mehter takiminin seslendirdigi Istiklal Marsi ile basladi.

Programa Keçiören Kaymakami Mehmet Akçay, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yasar Türk, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un konusmalariyla devam edildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Yasar Türk, halk egitim merkezlerinde verilen kurslarda toplamda 73 bin 848 kursiyerin egitimini tamamladigini belirterek, “Halk egitim merkezlerimizde, okullarimizda açilan çesitli kurslarimiz var. 3 bin 660 kursumuz da 73 bin 848 kursiyerimiz egitim aldi. Okuma yazma kurslarimizda bin 88 ögrencimiz bu kurslara katilarak basarili oldular. Aile egitimi çerçevesinde kurslarimiz açildi, 4 bin 747 kursiyerimiz basarili oldu. Ayni zamanda açik liselerimiz de var. Bu liselerimizde de 36 bin 819 ögrencimiz egitim almaya devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Okumanin önemini her yasta mümkün olabilecegini vurgulayan Keçiören Belediye Baskani Altinok konusmasinda, “Halk egitim müdürlügümüz, Keçiören Belediyesi meslek edindirme kurslarimiz çok güzel eserlere, çok güzel hizmetlere imza atiyorlar. Burada bizi biz yapan kültürümüz yasatiliyor. Her alanda vatandaslarimiza nasil yararli oluruz, nasil faydali oluruz, onlarin nasil saglikli olmasini saglariz, üretime ve aile ekonomisine nasil katki saglariz diye düsünürek hareket ediyoruz. Her ev bir fabrika olmali" ifadelerini kullandi.

Tanitima ev sahipligi yapan Keçirören Belediye Baskani Altinok ve Milli Egitim Müdürü Türk’ün konusmalarinin ardindan program; mehter takiminin gösterisi, egitimcilerin ve kursiyerlerin konusmasi ve folklor gösterilerinin ardindan kursiyerlerin yaptigi ürünleri sergilemesiyle ile sona erdi.
Kaynak: İHA