Isyeri Yikilinca, Agir Hasarli Kamyoneti Dükkani Oldu

Hatay’da, mobilya ve plastik dograma ustasi Mecvet Göçmen, depremde üzerine günes enerjisi kazaninin düsmesiyle kabin bölümü agir hasar alan kamyonetiyle depremzedelerin yardimina kosuyor. Kamyonetini dükkani haline getiren Göçmen, trafikte bazi sürücülerin, "Arabanin tavanini kaldir, tamir ettir, böyle sürülmez” gibi uyarilarda bulundugunu belirtti.

Isyeri Yikilinca, Agir Hasarli Kamyoneti Dükkani Oldu
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler 11 il içinde en büyük yikima Hatay’da neden oldu. Kentteki bir çok insan kurulan konteyner kentlere yerlesirken, bazi vatandaslarda çevre köylerdeki arazilerine prefabrik yada konteyner kurulumu yaptirmaya basladi.

Antakya’da 27 yildir mobilya ve plastik dograma isi yapan 3 çocuk babasi 50 yasindaki Mecvet Göçmen’in depremde isyeri agir hasar aldi, evi yikildi. Göçmen’in bina altinda park halindeki kamyonetinin üzerine sarsintiyla birlikte çatidan günes enerjisi kazani düstü. Çift kabin kamyonetinin arka bölümü agir hasar alan Göçmen, is yeri de agir hasar alinca tüm malzemelerini aracina tasidi ve müsterilerinin ihtiyacina yetismeye basladi.

Tek kabine dönen kamyonetini yürüyen isyerine çeviren Göçmen, depremzedelerin talebine yetismek için gece gündüz çalisiyor.

"Çatiya çikarak kurtulduk"

Depremde evi yikilip isyeri agir hasar alan Mecvet Göçmen, ”Binamiz 3 katliydi, zemine çöktü. Biz çatiya çiktik ve öyle kurtulduk. Yani kiyameti yasadik biz o gün. Is yerimiz tamam yikilmamis ama hasar böyleydi. Her seyimiz dagilmisti. Her sey kirik döküktü. Burada 27 yildir çalisiyordum. Arabam su binanin hemen yan tarafinda duruyordu. Sarsintida günes enerjisi depolarindan biri çatidan yuvarlanip, aracimin üstüne düstü. Aracim bu hale geldi. Burada her yer yikildigi için, sanayide olmadigi için yaptiramadik. Yeni yeni artik sanayi açiliyor” diye konustu.



"Ihtiyaçlara yetisiyorum"

Hatay’da insanlarin kendilerine barinacak evler yaptirdigini ifade eden Göçmen, “Bizde bunlara yetismek için isimizin pesindeyiz, arabayi ondan dolayi yaptiramiyoruz. 27 yildir kapi ve pencere, cam isi yapiyoruz. Suan yeni yapilan binalara kapi ve pencere takiyoruz. Bina dedigimiz, konteynerler, prefabrikler bunlara kapi, pencere, cam takiyoruz. Yogunluktan dolayi araci yaptiracak zamanim yok. Insanlarin ihtiyaçlarina yetismeye çalisiyoruz. Arabami tamirci ustasina versek, en az bir ay arabasiz kalacagim. Ondan dolayi aracimi suan yaptirmiyorum. Insanlarimizin ihtiyaçlarina yetismeye çalisiyorum. Arka koltuga esya dolduruyorum. Çogu insan “Arabanin tavanini kaldir, tamir ettir, böyle sürülmez” gibi uyarilarda bulunuyor. Durumumuz var, yaptirabiliriz ama bu süreçte zaman kaybi olacak. Ondan dolayi askiya aldik. Gidebildigimiz kadar gidecegiz. Sonra yaptiracagiz” dedi.



"Dükkanim arabam oldu"

Ön kapiyi açilmamasi için içeriye bagladigi iple tutan Göçmen, “Trafikte böyle ilerliyoruz. Diger kapimiz açiliyor. Arka kapilar hiç açilmiyor. Bu sekilde isimizi yürütmeye çalisiyoruz. Seyyar çalisiyorum. Bu araba her seyimiz ondan dolayi tamire veremiyorum. Takimlarim esyalarim içinde. Aracim çok saglammis. Bizi yari yolda birakmadi. Bu zor günlerde isimizi görüyor. Benim dükkanim, isim, her seyim bu arabam” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA