Inegöl Belediyesi Dünya Çevre Günü'nü Temizlikle Kutladi

Inegöl Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde; 40 personel, 3 yol süpürge araci, 3 kamyon ve 2 kepçe araci ile sahaya inerek genel temizlik çalismasi gerçeklestirdi. Agaç Isleri Sanayi Bölgesinde adeta bir temizlik harekati ile çevre gününe ve temizlige dikkat çekildi.

Inegöl Belediyesi Dünya Çevre Günü'nü Temizlikle Kutladi
Inegöl Belediyesi, belirli gün ve haftalar çerçevesinde hayata geçirdigi etkinliklerle farkindalik olusturmaya devam ediyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü de Agaç Isleri Sanayi Bölgesinde yapilan temizlik harekati ile kutlandi. Esnaflarin da dikkatini çekmek adina özellikle mesai saatleri içerisinde yapilan uygulamada 40 personel, 3 yol süpürge araci, 3 kamyon ve 2 kepçe ile sahaya inen Inegöl Belediyesi, tüm cadde ve sokaklarda genel temizlik çalismasi gerçeklestirdi.

Farkindalik çalismasi sirasinda Belediye Baskani Alper Taban da Inegöl Belediye Meclisi Çevre Komisyonu üyeleriyle birlikte alanda inceleme ve tespitlerde bulundu. Burada açiklamalarda da bulunan Baskan Taban söyle konustu: “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Biz de özellikle sanayi alani olarak ifade ettigimiz bu alanda bugün bir farkindalik olusturmak istedik. Bölgede zaman zaman etrafimizda görmüs oldugumuz, isletmelerden çikan birtakim atiklarin atildigini görüyoruz. Bizler de Dünya Çevre Günü vesilesiyle burada kalabalik bir ekibimizle buradayiz. Çevreye hepimizin ihtiyaci var ama çevrenin bize ihtiyaci yok. Insan olarak çevreyi temiz tutmak zorundayiz. Beraberinde temizlik imandandir ve temizlik imanin yarisidir cümleleri bizlere aslinda temiz olmanin önemini hatirlatiyor. Neredeyse temizlik iman ile esdeger tutulmus. Biz de bu hassasiyeti dikkate almak durumundayiz” dedi.

Taban sözlerini söyle sürdürdü: “Bizler bugün burada çevre duyarliligi ve temizligin bir yasam tarzina dönüsmesini istiyoruz. Vatandaslarimizin kirletmemeyi yasam tarzi haline getirmesi için gerçeklestirdigimiz farkindalik çalismalarinda bugün; 40 personel, 3 yol süpürge araci, 3 kamyon ve 2 kepçe araci ile genel temizlik çalismasi gerçeklestiriyor. Bu yil 5 Haziran Çevre Günü’nde “Önce Biz, Örnek Biziz” sloganimizdan hareketle, rutin temizlik çalismalari disinda adeta bir temizlik harekati edasiyla dikkat çekecek bir temizlik yaparak bu alanda çevre farkindalik olusturmayi planladik.”

Mobil kameralar ile denetim yapiliyor

Ayni zamanda çevreyle olan denetim ve kontrol çabamizi da görmüs oldugunuz cihazlarla devam ettirdiklerini belirten Taban, “Bunlar mobil kamera ve güvenlik sistemleri. Bunlari istedigimiz yerlere yerlestirebiliyoruz. Tabi haber vermeksizin bu uygulamalari yapiyoruz ve tespit ettigimiz vatandaslarimiza da bunlarla ilgili cezai islemleri hizli sekilde teshis ederek gerekli uyari ve ikazlari yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA