Hali Ile Kizi Kamufle Etti Açiklamasi Saniyeler Içinde 18 Bin TL'lik Çantayi Çalip Kayiplara Karistilar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde bir kadin, hirsizliga alet ettigi kiz çocuguna kasla göz arasinda 18 bin lira degerinde nakit para ve telefon bulunan çantayi çaldirdi. O anlar güvenlik kamerasina yansirken, görüntülerde kadinin hali açarak küçük kizi kamufle etmesi ve ardindan çantayi çaldiklari anlar yer aldi.

Hali Ile Kizi Kamufle Etti Açiklamasi Saniyeler Içinde 18 Bin TL'lik Çantayi Çalip Kayiplara Karistilar
Olay, 3 Haziran Cumartesi günü Mehmet Ali Pasa Mahallesi’nde bulunan kapali pazar alaninda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kadin yanindaki kiz çocuguyla birlikte müsteri gibi tekstil malzemeleri ve halilarin satildigi tezgaha geldi. Kadin bir süre halilari inceleyerek tezgahtaki Dilek Sevinç’e indirim yapmasi konusunda israrda bulundu. Baska bir müsteriye boynunda asili bulunan çantanin içinden 50 TL para üstü veren Sevinç, agirlik yaptigindan dolayi çantasini birkaç saniyeligine hemen yaninda bulunan sandalyenin üzerine birakti. Sevinç’in dikkatinin dagildigi gören kadin ise harekete geçti. Ilk olarak elindekini haliyi açarak Sevinç’in görüs alanini kapatan kadin, ardindan da yanindaki kiza çantayi almasi hususunda isaret verdi. Içinde 18 bin TL nakit para ve yaklasik 8 bin TL degerinde telefon bulunan çantayi kasla göz arasinda çalan kiz kaçarak uzaklasti. Haliyi inceledikten sonra tekrardan tezgaha birakan kadin, bir süre sonra ayrildi. Çantasinin yerinde olmadigini fark eden Sevinç, olayin farkina varinca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulunurken, süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Öte yandan, hirsizlik anbean güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, kadinin haliyi açarak yanindaki kamufle etmesi ve çantanin çalindigi anlat yer aldi.

"Annesi, ben görememeyim diye haliyi açarken kizi yan taraftan aldigi gibi kaçiyor"

Her seyin saniyeler içinde gelistigini ifade eden Dilek Sevinç, "Cumartesi günü pazardaydim, annesi ile kizi çantami çaldi. Çantamin içinde yüklü bir para, telefon ve ilaçlarim vardi. Bir dakika arayla oldu. Benim o gün müsterim çok yogundu, müsteriye 50 TL para üstü vermem gerekiyordu. O esnada çantam çalindi. Çanta boynumdaydi, agirlasinca sandalyenin üstüne koydum ama sandalyede yanimdaydi, o esnada çalindi. Annesi, ben görememeyim diye haliyi açarken kizi yan taraftan aldigi gibi kaçiyor. Annesi kas göz isareti yaprak çantayi al dedi benim de diger müsteriye para üstü verdigim anda çantami almis" dedi.



"18 bin TL’ye yakin param vardi, telefonum degeri ise 8-9 bin TL’ydi"

Çantanin içinde 18 bin TL nakit para bulundugunu belirten Sevinç, "18 bin TL’ye yakin param vardi, telefonum degeri ise 8-9 bin TL’ydi. Ben zaten hali satiyorum bana biraz indirim yap diye konustu.

Beni oyalanmanin derdindeydi herhalde. Bunlar çete olabilir çünkü o kiz benim çantami almadan önce birkaç sahis daha gelip 200 TL’ye sattigin mali 100 veya 50 TL’ye ver bana diye 3-4 defa tezgaha geldiler. Ben onlari tezgahtan kovaladim. Tekrar ikinci bir grup geldi. Onlar almisti sonra bunlar gelince böyle bir olay yasandi. 6-13 yas arasi çocuklarin hirsizligi burada çok oluyor" diye konustu.

Kaynak: İHA