Hakkari'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Devam Ediyor

Hakkari’de Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Hakkari'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Devam Ediyor
Hakkari Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü personelleri, ögrencilerle birlikte Bulvar Caddesi’nden Atatürk Kültür Merkezinin bulundugu Sehit Mehmet Ceyhan Caddesi’ne kadar yürüyüs yapti. Ellerinde çevre ile ilgili degisik pankartlar bulunan ögrenciler, "Temiz çevre hakkimiz" sloganlari atti.

Yürüyüsün sonunda Atatürk Kültür Merkezinden düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Hakkari Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Nazmi Yakar, 6 Subat’ta meydana gelen depremde vefat eden vatandaslari andi. Türkiye Çevre Haftasi kutlamasinin; çevre kirliligi ve etkilerine dikkat çekmesine, gelecek nesillere birakacak mirasa sahip çikmaya, çevre bilinci olusturmasi konusunda yeni ufuklar açmasini temenni eden Yakar, “Dogamiz hizli nüfus artisi, plansiz kentlesme, sanayi atiklari, yakitlardan ortaya çikan gazlar, kimyasal maddeler ve insan kaynakli kirleticiler ile kirlenmekte ve kendi gücünü asan kirlenmeyi tolere edememektedir. Temiz dünya için çevre temizligine önem vermekte ve bu alanda Avrupa Birligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Belediyeler Birliginin ortak girisimi olan ‘Kati Atik Düzenli Depolama Tesisi’, aldigimiz bilgiye göre bu yil içinde faaliyete geçecektir. Ayrica uluslararasi kuruluslarin ve birçok ülkenin sahiplendigi Sifir Atik Projesi 2017 yilinda Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan Hanimefendi koordinatörlügünde baslatildi. Ilk uygulama alani Cumhurbaskanligi Külliyesi ve Bakanligimiz olan Sifir Atik Projesini öncelikle kendi kurumumuzda faaliyete geçirmis olup ayrica 249 adet basvuru yapan kurumlara müdürlügümüz tarafindan Sifir Atik belgeleri takdim edilmistir. Ayrica 5 Haziran Türkiye Çevre Haftasi kutlamalarina; basta valimiz olmak üzere Il Milli Egitim Müdürlügüne, Il Emniyet Müdürlügüne, Il Saglik Müdürlügüne, Il Orman Müdürlügüne katkilarindan dolayi tesekkür ederim’’ dedi.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari gösterisi yapilan ve sarkilarin seslendirildigi etkinlik, hafta bünyesinde düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Etkinlige Defterdar Ramazan Özdemir, Kadastro Müdürü Temel Çimen, Ticaret Müdürü Salih Çiftçi, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Yildirim, Is-Kur Müdürü Ahmet Kizilkaya, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdür Yardimcisi Mahmut Aksular, ögrenciler ve ögretmenler katildi.

Kaynak: İHA