Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum Projesi” çerçevesinde Ankara’ya gelen ögrencileri kabul etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ögrencilerle Bir Araya Geldi


Aksaray Piri Mehmet Pasa Ortaokulu ögrencileri, ögretmen ve velilerinden olusan 38 kisilik bir grubu Baskanlik Toplanti Salonu’nda kabul eden Diyanet Isleri Baskani Erbas, ögrencilerle bir süre sohbet etti.

Diyanet Isleri Baskanliginin çocuklara, gençlere yönelik faaliyetler yaptigini aktaran Erbas, “Çocuklarimizi, gençlerimizi hakikaten çok seviyoruz ve onlarin bu tür etkinliklerde daha fazla olmasini istiyoruz. Çok mutlu olduk. Allah razi olsun” dedi.



“Medeniyetimizin temeli egitimle atilmis”

Bütün insanlari karanliklardan aydinliga çikarmak için gönderilen Kur’an-i Kerim’in ilk inen ayetinin ‘Oku’ diye basladigina ve nüzul sirasina göre ikinci inen surenin de ‘Kalem Suresi’ olduguna isaret eden Erbas, “Bizim dinimizin, medeniyetimizin temeli egitimle atilmis. ‘Oku’ diyor. Ne kadar manidar degil mi çocuklar? Birinci inen sure, ‘oku’ diye basliyor. Ikinci inen sure, ‘yaz’ diye basliyor. Islam’in güzelligine bakar misiniz? Bunu unutmayin. Bununla biz her zaman iftihar edecegiz, övünecegiz ve medeniyetimize sahip çikacagiz. Ama sahip çikarken çok okumamiz lazim. Kendimizi yetistirmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

Ibn-i Sina, Bîruni, Farabi, Aksemsettin gibi ilim adamlarini örnek veren Erbas, medeniyetimizin en güçlü oldugu zamanlarda yetisen ilim adamlarinin bütün dünyayi aydinlattigini hatirlatarak sunlari söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet’in hocasi Aksemsettin Hazretleri, hem müderris hem dervis hem Islam alimi hem de zamaninin en büyük matematikçilerinden birisi. Bu ne demek biliyor musunuz? Gençler, bizim medeniyetimizin bilimlerin arasinda hiç fark gözetmeden hepsine önem verdigi anlamina geliyor. Arapça, tefsir, hadis, fikih, kelam, din dersi. Bunlar ne kadar önemliyse matematik, fizik, sosyal bilgiler, tarih, fen bilimleri de o kadar önemli bizim inancimiza göre. Islam bilgiye, ilme çok önem veriyor.”

Ögrencilerden çok çalismalarini isteyen Erbas, “Çok çalisirsaniz basarili olursunuz. Basarili gençlere, basarili insanlara bizim hem kendi ülkemizde hem de bütün insanlik için, dünya için ihtiyacimiz var. Aziz Sancar bizim millet olarak yüzümüzü ak eden, yüzümüzü agartan bilimsel çalismalari ile ünlü, alaninda çok iyi kendisini yetistirmis bir hoca. Insallah içinizden öyle ilim adamlari çikar” seklinde konustu.

Baskan Erbas, ziyaretin ardindan ögrencilerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA