Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Kurban Yardimlarinda Deprem Bölgesine Ve Yurt Içine Öncelik Verecegiz'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle bu sene kurban yardimlari konusunda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik vereceklerini bildirdi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Kurban Yardimlarinda Deprem Bölgesine Ve Yurt Içine Öncelik Verecegiz'
Diyanet Isleri Baskani ve Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Mütevelli Heyeti Baskani Ali Erbas, "Kurbanini Paylas Kardesinle Yakinlas" temasiyla düzenlenen 2023 Yili Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tanitim toplantisina katildi.

TDV konferans salonunda düzenlenen toplantida konusan Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi ve TDV’nin dünyanin ihtiyaç duyulan her yerinde fark gözetmeksizin yardim eli uzattigini söyledi.



Erbas, yaptiklari en önemli hizmetlerden birinin vekaletle kurban kesim organizasyonu oldugunu belirterek, 1993 yilindan beri vekaletle kurban kesim programi düzenlediklerini hatirlatti.

TDV’nin kurban vekaletlerini Islam dininin esaslarina uygun bir sekilde büyük hassasiyetle yerine getirdigini anlatan Erbas, sunlari kaydetti:

“2022 yilinda Türkiye Diyanet Vakfina emanet edilen 525 bin 550 hisse kurban yurt içinde 81 il 922 ilçede, yurt disindaysa 82 ülke 375 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kisiye ulastirildi. 30 yillik tecrübeyle hayirseverlerimizin vekalet verdigi toplam 3 milyon 916 bin 723 hisse kurbani keserek ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Ay yildizli bayragimizin gölgesinde, hilalin kusattigi dünyayi iyilikle sarmak için mazlumlarin elinden tutmaya devam edecegiz.”

“Kurban yardimlarinda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik verecegiz”

Kahramanmaras merkezli depremlerde Türk milletinin, inancina ve asaletine yakisir sekilde depremzedelerin yardimina kostugunu dile getiren Erbas, “Yasadigimiz büyük afet sebebiyle bu sene kurban yardimlarimiz konusunda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik verecegiz. Depremzede kardeslerimizin acilarini hafifletip bayram sevinçlerini çogaltmanin gayreti içinde olacagiz. Bu yardimlarimiz tüm yaralar sarilincaya, tüm ihtiyaçlar giderilinceye kadar devam edecektir insallah” ifadelerini kullandi.

Kurban ibadetini yaralari sarmaya, kardesligi daha da pekistirmeye vesile kilacaklarini dile getiren Erbas, insanlarin vekaletle kurban konusunda yurt içi seçenegini daha çok tercih edecegi yönünde düsündügünü söyledi.



Erbas, Türkiye’nin diger bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ve 49 ülkedeki yardima muhtaçlara Türk milletinin iyilik elini uzatmaya devam edeceklerini aktararak, “Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi olarak 2023 yili vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt disinda ise 2 bin 750 lira olarak belirledik” dedi.

Vatandaslarin, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bagis yapabilecegini hatirlatan Erbas, “Cep telefonlarina indirilebilen mobil bagis uygulamamizdan kurban vekaletlerini verebilirler. Il ve ilçe müftülükleri, TDV subeleri, din görevlileri ve bankalar araciligiyla da TDV kurban programina katilabilirler” cümlelerine yer verdi.

Erbas, yurt disinda yasayan vatandaslarin ise din hizmetleri müsavirlikleri, ataselikleri, koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasitasiyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilecegini vurgulayarak, “Bagis kanallarimizin yani sira yaklasan Kurban Bayrami öncesi vatandaslarimizin bagislarini kolaylikla yapabilmeleri için 81 ilimiz ve pek çok ilçe merkezimizde bin subemiz araciligiyla sehirlerimizin önemli noktalarina kurban bagis stantlari kuracagiz. Vatandaslarimiz, buralarda da kolaylikla hem vekaletle kurban konusunda bilgi alabilecek hem de bagis yapabilecekler” dedi.



“Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde dayanisma ve yardimlasmayi güçlendirmemiz gerek”

Bugün tüm dünyanin zor bir süreçten geçtigini belirten Erbas, söyle konustu:

“Basta Müslüman cografyalar olmak üzere neredeyse dünyanin her yerinde savunmasiz insanlar, isgallerin, savaslarin, terör olaylarinin, zulümlerin, yoksulluk ve umutsuzlugun girdabinda varlik mücadelesi vermektedir. Bu baglamda yasanan sorunlar, sikintilar ve acilar karsisinda elbette her birimizin sorumlulugu vardir. Dolayisiyla adalet ve merhamet medeniyetinin mensuplari olarak bizlere daha fazla görev düsmektedir. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde daha çok emek ve gayret göstererek dayanisma ve yardimlasma mekanizmalarimizi daha fazla güçlendirmemiz gerekmektedir.”
Kaynak: İHA