'Depremzedeyim' Deyip Sahte Aksesuar Satan Süpheli Gözaltinda

Zonguldak’ta kendisini depremzede olarak tanitim sahte aksesuar satarak dolandiricilik yaptigi iddia edilen süpheli gözaltina alindi. Adliyeye giriste gazetecilerin sorusunu yanitlayan süpheli, "Hayir karim kanser hastasi. Çok ameliyat borcum vardi" dedi.

'Depremzedeyim' Deyip Sahte Aksesuar Satan Süpheli Gözaltinda
Edinilen bilgiye göre bir hemsire satin aldigi akilli saat ve kulakligin sahte oldugunu fark etmesi üzerine polise giderek sikayetçi oldu. Kendisine "Depremzedeyim, depremde dükkanim yikildi. Paraya ihtiyacim var o yüzden uyguna satiyorum" dedigini söyleyen hemsire, Hakan S.’nin sahte ürünü orjinal ürün olarak sattigini öne sürdü.

Ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, Hakan S.’ye ulasti. Farkli illerde yasayan bir çok kisinin "Parami geri ver", "Bu ürünler sahte" seklindeki mesajlari Hakan S.’nin cep telefonunda tespit eden ekipler, dolandiricilik suçlamasiyla süpheliyi gözaltina aldi.

Denizli, Edirne, Istanbul ve Düzce’de 4 kisinin sikayetçi oldugu ve çok sayida kisinin de dolandirildigini tespit eden ekipler Hakan S.’yi emniyetteki islemlerinin ardindan Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.

Sahte ürünlere de el konuldu. Adliyeye getirildigi sirada gazetecilerin "Depremzedeyim dediginiz dogru mu?" sorusuna yanit veren süpheli, "Hayir karim kanser hastasi. O yüzden. Çok ameliyat borcum vardi" dedi.

Kaynak: İHA