Depremzedeler Unutulmadi Açiklamasi Abant Gölü'ne 11 Ilin Isminin Bulundugu Çelenk Birakildi

Bolu’da, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen Dünya Çevre Günü kutlama programi çerçevesinde Abant Gölü Milli Parki’nda bulunan göle depremden etkilenen 11 ilin isminin bulundugu çelenk birakildi.

Depremzedeler Unutulmadi Açiklamasi Abant Gölü'ne 11 Ilin Isminin Bulundugu Çelenk Birakildi
Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri, Bolu Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler ve Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Oguzhan Kurt’un katilimiyla Abant Gölü’nde düzenlendi.

Programda, çevre konularina dikkat çekmek, farkindalik olusturmak ve toplumu çevre konularinda suurlandirmak hedeflendi. Katilimcilar, Abant Gölü’nün dogal güzellikleri arasinda çesitli etkinlikler gerçeklestirdi. Çevre temizligi, dogal yasamin korunmasi, geri dönüsüm ve sürdürülebilirlik gibi konular üzerinde vurgu yapilirken, ayni zamanda depremzedelerin ihtiyaçlarina yönelik destek ve dayanisma da saglandi. Abant Gölü Milli Parki’nda bulunan göle depremden etkilenen 11 ilin isminin bulundugu çelenk birakildi.

Programa, Bolu’daki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaslar, Il Milli Egitim Müdürlügü ile is birligi içinde yürütülen Uygulamali Çevre Egitim Projesi’nde ödül kazanan okullarin idarecileri ve ögrencileri katilim sagladi. Ögrenciler günün anlam ve önemini anlatan siirler okudu.

Kahramanmaras’tan gelen Zeynep Kaya, "Afsin’den geliyoruz. Dünya Çevre Günü etkinligine bizde katildik” dedi.

Hattat Emin Barin KYK yurdunda kalan depremzede ise "Böyle bir etkinlikte depremzedeleri unutmadiklari için tesekkür ederiz. Bolu Valisi’ne ve Bolu halkina sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA