Bu Sokak Sanat Kokuyor

Aydin’in Efeler ilçesinde 2013 yilinda düzenlenerek yeni bir görünüme kavusan ve usta isimlerin büstlerinin yer aldigi sokak adi gibi sanat kokuyor.

Bu Sokak Sanat Kokuyor


Aydin’in büyüksehir statüsüne geçmesinden önce dönemin Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan yapilan proje çerçevesinde yeni bir görünüme kavusan Kültür Sanat Sokagi, Efeler’in sokaklarini süslüyor. Ilk Türk kadin tiyatro oyuncusu Afife Jale’den, usta sair Nazim Hikmet Ran’a, hosgörünün öncüsü Mevlana Celaleddin-i Rumi’den Türk tarihinin önemli mimarlarindan Mimar Sinan’a kadar birçok önemli ismin büstleri ile sokak adeta sanat kokuyor. Özellikle okullar bölgesi olarak bilinen yerde bulunan sokaktan geçen birçok genç, hem usta isimleri taniyor hem de hayatlari ve eserleri hakkinda bilgileniyor.

Hasanefendi Mahallesi’nde eski adiyla Gençlik Caddesi olarak bilinen Kültür Sanat Sokagi’nin Aydin’a renk kattigini ifade eden birçok vatandas ise sokagin daha da canlandirilarak, özellikle ögrencilerin dikkatini çekebilecek hale getirilmesini talep etti.
Kaynak: İHA