Bu Kitapta Yapay Zeka Kullanildi

Sibel Kircadere Uslu’nun yayimlanan ilk kitabi "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto" raflardaki yerini aldi. Görsellestirilmesinde yapay zekanin kullanildigi kitap, cesur bir kiz çocugunun fantastik dünyasinda geçen ilginç hikayesini anlatiyor.

Bu Kitapta Yapay Zeka Kullanildi
Sibel Kircadere Uslu’nun kaleme aldigi, her satirinda ve sayfasinda farkli bir gizemin saklandigi ve tüm görselleri yapay zeka tarafindan çizilen ilk kitap özelligi tasiyan "Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto" Destek Yayinlari etiketiyle raflardaki yerini aldi. Kitabin tanitim etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen lansmana gazeteci-yazar Nilgün Karatas, gazeteci-yazar Sibel Köklü ve bilim kurgu yazari Murat Besiroglu katildi.

Lansman etkinliginde konusan Uslu, "Kitabim, cesur bir kiz çocugunun, fantastik dünyada geçen ilginç hikayesini anlatiyor. Hikaye, Ortoköy adinda farkli bir dünya ve farkli bir zamanda geçiyor. Kitabimda Türk mitolojisinden esinlendigim fantastik karakterler ve figürler de yer aliyor" dedi.



"Sonuç inanilmazdi"

Kitabin görselleri için basarili bir illüstratör ekiple çalistiklarinin altini çizen Uslu, "Sadece zihnimde olan bir objeyi anlatmak zordu. Üstelik hikayem fantastik bir dünyada yasaniyordu. ‘Yapay zeka ile nasil olur?’ diye düsündüm ve denedim. Sonuç inanilmazdi. Yapay zekaya tanimladigim Suzan, tam hayalimdeki gibi görsellesti. Kitabin Ingilizce çevirisi bitmek üzere, Almanca, Italyanca, Ispanyolca, Fransizca ve Japonca çevirileri de yapiliyor. Amacim bu ülkelerdeki gençlere de Türk mitolojisini tanitmak" diye konustu.



Gazete ve web sitesi de hayata geçti

Sibel Uslu, kitabinin okuyucu ile bulusmasinin ardindan onlarin hayal dünyasina isik tutmak için macera dolu hikayesine perde aralayan ortogazete.com ile kitabin fantastik evrenini sayfalarin arasindan çikartarak gerçek dünyada dijitale de tasidi. Yazarin okuyuculari için yaptigi bir diger özel çalisma da kitabin içerigi için web sitesini hayata geçirmesi oldu. Sibel Kircadere Uslu’nun çagin sartlarina ayak uydurma vizyonu ve okuyucuyla iletisimi kuvvetli tutma fikriyle ile hazirlanan web sitesi bir yandan kitabin okur üzerindeki etkilerini artiracak ögeler tasirken, diger yandan da fantastik dünyanin devamliligini sagliyor. Farki bir dünya olan Ortoköy’de farkli bir zamanda geçen maceralarin yansitildigi site, içerdigi görsel ve metinlerle de kitaba isik tutuyor.
Kaynak: İHA