BTSO 134 Yasinda

Bursa’da ticaret hayatini yapilandirmak ve kalkinma hedeflerine destek saglamak amaciyla 6 Haziran 1889 tarihinde kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) 134’üncü yasini kutluyor.

BTSO 134 Yasinda
Osman Fevzi Efendi ve arkadaslari öncülügünde 6 Haziran 1889 tarihinde faaliyetlerine baslayan BTSO, bugün 53 bini askin üyesiyle ülkenin en büyük ticaret ve sanayi odalari arasinda yer aliyor. Türkiye ekonomisine yön veren sehirlerden biri olan Bursa’da is dünyasinin çati kurulusu BTSO’nun 134. kurulus yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, BTSO Yönetim Kurulu, Meclis Divan, Meclis ile Komite Üyelerinin katildigi programda ilk olarak Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Ardindan Odanin kurucusu Osman Fevzi Efendi’nin Emir Sultan Mezarligi’ndaki kabri basinda dua okundu.

“BTSO Bursa’nin ekonomi hayatina güç katiyor”

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur yaptigi konusmada, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin kuruldugu günden bu yana üyeleri, kenti ve ülkesi için çalistigini söyledi.

Tüm zor dönemlere ragmen BTSO’nun kent ekonomisinin ve sosyal hayatinin gelisimine önemli katkilar saglamayi sürdürdügünü ifade eden Ali Ugur, “Odamiz kuruldugu günden bu yana savaslardan küresel ekonomik krizlere, afetlerden salginlara kadar birçok tarihi olaya sahitlik etti. Bizler Türkiye’nin çok daha güçlü bir gelecege yürüdügü bu dönemde, bu yürüyüse katkilarimizi artirmak adina kentin ortak akliyla birlikte çalismaya devam edecegiz. Yasadigimiz süreçte yogun bir çalisma trafigi yürüten Yönetim Kurulu Baskanimiz Ibrahim Burkay’a, yönetim kurulumuza, meclis ve komite üyelerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. Kurucumuz Osman Fevzi Efendi ve arkadaslarinin açtigi bu yolda kararli adimlarla yürüyen, odamizin bugünlere ulasmasinda emegi geçen tüm büyüklerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA