Bolu'da 'Muhtarlik Binasi' Krizi Açiklamasi Mahalleliden Tepki

Bolu’nun Kültür Mahallesi’nde bulunan oyun parkinin bir kismina muhtarlik binasi yapilmasi için çalisma baslatilmasina mahalle halki tepki gösterdi. Mahalleli, “Deprem oldugunda biz bu bos alana çikiyoruz. Muhtarlik binasi 20 metre ileride var zaten” dedi.

Bolu'da 'Muhtarlik Binasi' Krizi Açiklamasi Mahalleliden Tepki
Edinilen bilgiye göre, Kültür Mahallesi Genç Osman Sokak üzerinde bulunan parkin, geçtigimiz aylarda yenileme çalismasi yapilmak üzere malzemeleri söküldü. Mahalle halki yeni park yapilacak diye düsünürken, ögle saatlerinde Bolu Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli is makinelerinin temel kazdigini fark etti. Muhtarlik binasinin mevcut parkin bir bölümüne yapilmasi için çalisma baslatilmasina tepki gösteren vatandaslar, is makinelerinin çalismalarini engelleyerek, zabita ekiplerine durumu bildirdi. Is makineleri zabita esliginde bölgeden ayrilirken, vatandas ise parkin 20 metre ilerisinde muhtarlik binasinin bulundugunu, oyun parkinin bir kismina binanin yapilmasinin gereksiz oldugunu ifade etti.

Parkin hemen yakininda bir noktada evi bulunan Mehmet Yaman isimli vatandas, “Park yapilacak, park yenilenecek dediler. Ama buraya muhtarlik binasi yapacaklarmis. Vatandas olarak biz bu muhtarlik binasini istemiyoruz. Biz deprem oldugunda bu parka çikiyoruz. O yüzden de buraya muhtarlik binasinin yapilmasini istemiyoruz. Halihazirda zaten burada muhtarlik binamiz var. Parkin 15-20 metre ilerisinde muhtarlik binamiz var. Buraya neden bir muhtarlik binasi yapma gereksinimi duydular ben anlamadim. Bütün binalarin iç kisminda bir muhtarligin ne isi var” dedi.

Ismini vermek istemeyen bir vatandas ise, bos alanin bu sekilde degerlendirilmesine tepki göstererek, “Yarin, bir gün deprem olacak belki biz buraya çadir kuracagiz. Kapimizin önü burasi. Nereye gidelim? Kapimizin önüne belki çadir kuracagiz” diye konustu.

Ayrica, projede muhtarlik binasinin, mevcut park alaninin bir kismina yapildigi ve parkin diger kisimlarinda banklarin kaldirilarak genisletildigi görüldü.

Kaynak: İHA