Baskan Atay 'Efeler'in Efesi' Filmi Için Kamera Karsisina Geçti

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in hayata geçirdigi projeler ile ilçenin degisim sürecini beyaz perdede anlatmayi planlayan ’Efeler’in Efesi’ isimli sinema filminin çekimleri devam ediyor. Kamera karsisina geçen Baskan Atay, usta oyuncu Altan Erkekli ile birlikte ayni sahnede rol aldi.

Baskan Atay 'Efeler'in Efesi' Filmi Için Kamera Karsisina Geçti


Çekimleri 5 Haziran Pazartesi günü baslayan filmin ikinci gün seti Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parki’nda yapildi. Oldukça keyifli anlarin yasandigi çekimlerde Baskan Atay da filmdeki küçük bir sahnede rol aldi. Türk sinemasinin ve tiyatrosunun duayen ismi Altan Erkekli ile ayni sahneyi paylasan Atay, yönetimdeki basarisini setlere de tasiyarak yönetmen Veysel Diker’den tam not aldi. Efeler’in filmine Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in kente kazandirdigi Yüzde 100 Kadin Emegi Tarimsal Ürün Fabrikasi, Otizm Yasam Merkezi ve Kitap Kafelerde devam edilecek.

Efeler’in Efesi filminin yönetmen koltugunda oturan Veysel Diker, büyüdügü topraklarda film çekmenin kendisini tazeledigini belirtti.

Diker, konusmasini su sözlerle sürdürdü; “Güzel bir yolculugun baslangicindayiz. Her sey yolunda ilerliyor. Efeler mutlu bir sehir. Bunun kiymetini bilmek gerek. Çok hos bir kucaklasma süreci yasiyorum. Dogdugum sehirde film çekmekten çok mutluyum. Sanat, sinema, tiyatro ve müzik iyilestirir. Bu sehirde hepsi var. Efeler Belediyesi bu konuda çok basarili. Baskan Mehmet Fatih Atay ile çalismak bizi mutlu ediyor.”

Filmin ilk bölümünde kameralarin karsisina geçen usta oyuncu Altan Erkekli, proje ve rolü hakkinda bilgi verdi. Erkekli, “Efeler Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan bir yapim için buradayiz. Dört bölümlük bir öykü olacak. Ilk bölümde ben rol alacagim. Efeler’de büyüyen ve aktör olduktan sonra buradan uzaklasan Ali karakterini canlandiracagim. Ali, Koronavirüs pandemisi döneminde; annesi, babasi ve esini kaybettikten sonra Efeler’e geri dönüyor. Ali’nin gözünden Efeler’in degisimini izleyicilere aktarmaya çalisacagim. Projenin hayata geçmesinde emek veren Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay basta olmak üzere tüm belediye çalisanlarina tesekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA