BARSIAD Baskani Demirören Açiklamasi 'Yatirim, Üretim Ve Ihracat Üçgenini Güçlendirmeliyiz'

Yeni Kabinenin önemli sorumluluklar üstlenecegini kaydeden BARSIAD Baskani Arif Demirören, "Gerçek gündemimiz olan yatirim, üretim ve ihracat üçgenini saglamlastiracak adimlar refah seviyemizi de artiracak" dedi.

BARSIAD Baskani Demirören Açiklamasi 'Yatirim, Üretim Ve Ihracat Üçgenini Güçlendirmeliyiz'
Seçim sürecinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi yeni Kabinenin hayirli olmasi temennisinde bulunan Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Is Insanlari Dernegi (BARSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Arif Demirören, girdi maliyetlerini düsürmeye yönelik hamlelerin is dünyasinin hizini artiracagini söyledi.

Tüm dünyada resesyonun konusuldugu bir süreçte Türkiye ekonomisinin pozitif ayristigini kaydeden BARSIAD Yönetim Kurulu Baskani Arif Demirören, "Bu yilin ilk çeyreginde, deprem felaketinin yasandigi bir dönemde yüzde 4’lük büyüme orani, ülke ekonomimizin güçlü potansiyelini gözler önüne sermistir. Seçimin geride kalmasiyla birlikte artik ekonomi gündemimizde öncelikli basliklara odaklanma zamani. Is dünyamizin talepleri göz önünde bulundurularak rekabet gücümüzü artiracak adimlar, ekonomimizin daha saglam temeller üzerinde büyümesini temin edecektir. Hükümet üyelerimiz, reform anlayisini devam ettirecektir. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderligindeki yeni Kabinenin; yatirimcilarin önünü açarak, yeni istihdam alanlarini artiracak, milli geliri yükseltecek ve halkimizin refah seviyesini artiracak adimlar atacagina güvenimiz tamdir. Cumhuriyetimizin 100. yilinda daha güçlü Türkiye odakli hedeflere ulasmak için yeni kabinenin hamleleri, is dünyamizin önünü açacaktir” diye konustu.

Türkiye’nin önünde ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük hedefler bulundugunu kaydeden Demirören, “Bankalar üzerinden finansmana erisim noktasinda is dünyamiz önemli zorluklarla karsi karsiya geliyor. Temmuz ayinda asgari ücrete yapilmasi beklenen zam ve diger girdi maliyetleri de is dünyamizin öncelikli gündem maddeleri arasinda. Bu önemli basliklar istikametinde atilacak güçlü adimlar, yatirim istahimizi artiracak ve hizimizi yükseltecektir. Daha çok yatirim, üretim, ihracat ve istihdam için yeni Cumhurbaskanligi Kabinesi’ne önemli sorumluluklar düsüyor. Gerçek gündemimiz olan yatirim, üretim ve ihracat üçgenini saglamlastiracak adimlar refah seviyemizi de artiracaktir. Tüm bu süreç, is dünyamizin rekabetçiligini de kuvvetlendirecektir. Özel sektör olarak; kazanimlarimiza yenilerinin eklenecegi, kalkinmanin daha sürdürülebilir olacagi sürecin saglikli ilerlemesi için tasin altina elimizi koymaya devam edecegiz” ifadelerinikullandi.
Kaynak: İHA