ZBEÜ'nün Çin Halk Cumhuriyeti Üniversiteleri Ile Isbirlikleri Gelisiyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Servet Karasu 1-13 Mayis tarihleri arasinda Erasmus+ KA 171 projesi kapsaminda akademik temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan 3 Üniversite ve 1 arastirma merkezini ziyaret etti.

ZBEÜ'nün Çin Halk Cumhuriyeti Üniversiteleri Ile Isbirlikleri Gelisiyor
Shenyang sehrinde yapilan ziyaretin ilk bölümünde Northeastern Üniversitesinde bir dizi görüsmelerde bulunuldu. Seminer dersi ve ikili görüsmelerin ardindan arastirma altyapilari incelenerek isbirligi olanaklari masaya yatirildi. Görüsmeler ile birlikte özellikle Maden Mühendisligi ve Geomatik Mühendisligi bölümleri ile etkin is birliklerinin temelleri atilmis oldu.

Pekin sehrinde yapilan ziyaretin ikinci bölümünde madencilik alaninda prestijli üniversitelerden olan China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB) ve University of Science and Technology Beijing (USTB) görüsmeler yapildi. Görüsmeler sonrasinda her iki üniversitede ZBEÜ’nün tanitimini yapan Prof. Dr. Karasu, seminer dersi verdi.

Ziyaretin son bölümünde ise Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ziyaret edildi.

Uluslararasi isbirliklerinin temelleri atildi

Ziyaret süresince isbirligi potansiyelinin oldugu fakülte ve bölümlerde görüsmeler yapilarak uluslararasi isbirliklerinin temelleri atilirken, diger yandan kurumsal düzeyde ikili isbirliklerinin baslatilmasi için girisimlerde bulunuldu. Bu kapsamda Prof. Dr. Karasu tarafindan China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB), University of Science and Technology Beijing (USTB) ve Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ile ikili isbirligi anlasmalarinin imzalanma asamasinda oldugu açiklandi.

Ayrica Shenyang Northeastern Üniversitesi Maden ve Geomatik Mühendisligi ile ZBEÜ ilgili bölümleri arasinda akademik isbirliklerinin baslatilmasi amaciyla çevrimiçi toplantilar planlandi.
Kaynak: İHA