Kalp Krizi Geçiren Uzman Doktora, Görev Yaptigi Hastanede Anma Töreni

Bursa’da kalp krizi sonucu hayatini kaybeden Acil Tip Uzmani Doktor Taylan Inal, meslektaslari tarafindan görev yaptigi hastanede anildi. Kahramanmaras merkezli büyük depremlerde 30 civarinda yakinini kaybeden ve 26 gün önce de esi hayata veda eden Inal, memleketi Hatay’da topraga verildi.

Kalp Krizi Geçiren Uzman Doktora, Görev Yaptigi Hastanede Anma Töreni
Bursa’da 2 Haziran günü, mesaisi bitikten sonra Nilüfer’deki evine istirahat etmeye giden Acil Tip Uzmani Doktor Taylan Inal süre sonra sol tarafinda agri hissetti. Sikayetinin devam etmesi sonucu Bursa Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Nilüfer Ek Hizmet Binasi’na gitti. Burada yapilan tetkikler sonucunda bir sey bulunamayinca tekrar evine dönen Inal, bir yakini tarafindan evde hareketsiz bulundu. Ihbar üzerine Uludag Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilan bir çocuk babasi Taylan Inal tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Uzman Doktor Taylan Inal’in 6 Subatta meydana gelen deprem sonrasi memleketi Hatay’da birçok yakinini kaybettigi ve gönüllü olarak bölgede görev yaptigi ögrenildi. Öte yandan, Inal’in esinin de 26 gün önce vefat ettigi ögrenildi.

Uludag Üniversitesi’nde okuyan 19 yasinda bir kizi olan Inal’in cenazesi yapilan islemlerin ardindan memleketi Hatay’a defnedildi.

Sevenleri ve meslektaslari uzun yillar görev yaptigi hastanede anma töreni düzenledi.

Törene Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Levent Özdemir ve bir çok seveni katildi.

Yaptigi iyiliklerle hem dostlari hem de meslektaslari tarafindan hatirlanan Taylan Inal için hastane bahçesinde yapilan dualarin ardindan, lokma dagitildi.

Çok üzgün oldugunu belirten Il Saglik Müdürü Fevzi Yavuzyilmaz, “Maalesef camiamizdan, arkadaslarimizdan, dostlarimizdan ardi ardina kayiplar yasiyoruz. Taylan Hoca için fazla söze gerek yok. Çünkü cenazesini Cuma günü göndermemize ragmen sadece bir anma programi düzenlemek istedigimizde bu kadar seveni bu kadar dostu oldugunu düsündügümüzde zaten her sey anlasiliyor. Herkese yetismeye çalisiyoruz da kendimize fazla yetisemiyoruz. Kendisi de sabah hastaneye gidip, sikintisindan dolayi bir kalp grafisi ve test verip, “Çok bir sey gözükmüyor bir sey olursa ben yine gelirim” diyerek hekim arkadasimiza bir Acil Tip Uzmani olarak “Sen merak etme sorun olursa ben ana binaya gidecegim” diyerek ayrilmis. Terzi kendi sökügünü dikemez misali biz maalesef rutin hastalarimiza yaptigimiz uygulamalari kendimize konduramiyoruz, yapmiyoruz. Ben Yüksek Istisas’in öncelikle ana bilim dalina yine Yüksek Ihtisas’in tamamina ve camiamiza bassagligi diliyorum. Geride kalan yavrusuna bassagligi diliyorum. Allah evladina saglikli ve uzun ömür nasip etsin” dedi.

Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Levent Özdemir ise “Kelimelerin bittigi, bogazin dügümlendigi bir gündeyiz. Taylan hoca sel olur, deprem olur hep en önde kosan insan oldu. 6 Subat’ta yasadigimiz depremde de Mehmet hocamizla beraber uçaga neredeyse kaçak bindirmistik. O kadar hevesle gitti. Hep en önde kosan oldu. Son 2 aydir 3 aydir yasadiklari, hocamizin da bahsettigi gibi insallah onun makaminin yükselmesine vesile olur. Bu dünyada hos bir seda birakmaktir, o da birakti gitti” diye konustu.

Kaynak: İHA