Hollandali Psikologa Hem Stent Hem Kalp Pili Takildi

Aydin’in Kusadasi ilçesinde yasayan Hollanda vatandasi Frederik Van de Staaij, kalp krizi nedeniyle gittigi Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde hem stent hem de kalp pili takilarak sagligina kavustu.

Hollandali Psikologa Hem Stent Hem Kalp Pili Takildi
68 yasindaki emekli Psikolog Frederik Van de Staaij, bir aksam fenalasmasi üzerine bulundugu ilçedeki en yakin saglik kurulusuna gitti. Yapilan ilk muayenenin ardindan damarlarinin tikali oldugu tespit edilen Staaij, tedavisi için Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesine yönlendirildi. Doç. Dr. Cihan Altin tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucunda bir damarinin yüzde 100, digerinin de yüzde 80’in üzerinde tikali oldugu görülen Frederik’e anjiyo isleminin ardin stent takildi. Meydana gelen ciddi ritim bozuklugunun tedavisi için ise kalp pili takilarak hayata döndürüldü.

“Kalp hizim 200’ü geçmisti”

Operasyon sonrasinda sagligina kavusan Frederik Van de Staaij, yasadiklarini su sekilde anlatti:

“6 hafta önce aksam fenalasmam üzerine beni ambulansla hastaneye götürdüler. Gögsümdeki ciddi agridan bir seylerin ters gittigini anlamistim. Gittigim merkezde ilk müdahalenin ardindan yeterli donanim olmadigi için beni Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesine yönlendirdiler. Akabinde Doç. Dr. Cihan Altin ile iletisime geçtik. Burada yapilan testler sonucunda iki damarimin ciddi bir sekilde tikali oldugunu ve kalp ritmimde bozukluk oldugunu ögrendim. Ilk müdahale olarak damarimi açtilar sonrasinda ise stent taktilar. Islemin ardindan kalp atis hizim 200’ün üzerine çikti ve doktorum kalp pili isleminin acilen gerçeklesmesi gerektigini söyledi.

Bu süreci hizlandirdik ve kalp pili takildi. Simdi kendimi çok iyi hissediyorum. Dr. Cihan Altin’a gelmek benim için büyük sansti. Baska bir yerde olsaydim ritim bozuklugum tespit edilemeyebilir, eve tabucu edildigimde daha ciddi sonuçlarla karsilasabilirdim. O yüzden Dr. Cihan Altin’a ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.



Kalp yetmezligi meydana geldi

Frederik Van de Staaij’in süreçleri hakkinda bilgi veren Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Kliniginden Doç. Dr. Cihan Altin, “Hollandali hastamiz daha önce baska bir merkeze basvurmus. Damarlarinda ciddi tikaniklar oldugu söylenmis ve orada bu damarlara müdahale edilemeyecegi söylenmis ve hastanemize yönlendirilmis. Degerlendirmeler sonucunda hastamizin bir damarinda yüzde 100 derece, bir damarinda da yüzde 80’in üzerinde tikanikliklar vardi ve hastamizin kalbinin gücü oldukça düsüktü. Hastamiz kalp yetmezligine girmisti. Hastamizin öncelikle anjiyo ile damarlarini açtik, stentlerini taktik. Bu sayede kalbinin gücü artti ancak hastamizda ciddi bir ritim bozuklugu gerçeklesti ve bunun üzerine hastamiza kalp pili taktik. Su an hastamiz gayet saglikli ve evine taburcu ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA