Diyanet Gençlik Merkezi'nin Coskulu Yilsonu Etkinligi

Erzincan Müftülügü Diyanet Gençlik Merkezi, Pir-i Sami Türbe Camii’nde yilsonu etkinligi yapti.

Diyanet Gençlik Merkezi'nin Coskulu Yilsonu Etkinligi
Erzincan Müftülügü ev sahipliginde Diyanet Gençlik Hizmetleri Koordinatörlügü tarafindan tertip edilen yilsonu etkinligi 350 kisinin katilimiyla Pir-i Sami Hz. Türbe camiinde gerçeklestirildi.

Erzincan’da ki çesitli okullar, Diyanet Gençlik Merkezi’nin açildigi günden beri, Il Müftülügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda düzenlenen “Gençligimiz Gelecegimizdir” protokolü ile Gülabibey Diyanet Gençlik Merkezi’ndeki egitim faaliyetlerine devam ediyordu.

Milli Egitim Bakanligi uhdesinde kurulan, Diyanet Isleri Baskanligi ve Gençlik Spor Bakanligi ile müsterek olarak yürütülen, önceki sene ÇEDES (Çevreme Duyarliyim Degerlerime Sahip Çikiyorum) projesi hayata geçirilerek ve bu sene içinde de genisletilerek ülke genelinde ve herhangi bir kisitlama olmaksinizin ilk, orta ve lise seviyesindeki tüm okullarda tatbik edilmeye baslandi.

Özellikle ilk ve orta okullardaki ögrencilerin insan olma zorunluluklarinin gereklerini hatirlatan ve degerler egitimi derslerinin içerigi marifetiyle, ögrencilerin gönül alemlerinin zenginlesmesi, ahir zamanin zararli hallerine karsi ruhen ve bedenen olgunluk saglayabilmelerini hedefleyen ÇEDES projesi, üç kurumun özverili gayretleri ile Erzincan’daki Gülabibey ve Hafiz Mehmet Aydin Diyanet Gençlik Merkezlerinde iki senedir oldukça faydali bir sekilde yürütülmektedir.

Yil boyunca hem Diyanet Gençlik Merkezleri hem Gençlik Spor Merkezleri hem de Milli Egitimin okullarinda yapilan faaliyetlere katilan ögrencilere, Pir-i Sami Hz. Camiinde yapilan dönem sonu programina; Il Müftüsü Muharrem Gül, Milli Egitim Din Hizmetleri Sube Müdürü Fikret Ayaz, Gençlik Spor Müdürlügü Gençlik Merkezi Il Müdürü Ertugrul Köroglu ve okullarin müdür ve ögretmenleri katildi.

Il Müftü Yardimcisi Gökhan Badem’in açilisini yaptigi programda söz alan tüm kurum amirlerinin konusmalarinin temel gayesi; gençlik çaglarinin en uygun mekanlarda en kiymetli egitimlerin talim edilerek geçirilmesi ve zenginlestirilmesi oldu. Bu konuda her türlü katkiyi saglayan Il Milli Egitim Müdürlügüne ve yine mühim bir paydas kurum olan Gençlik Spor Il Müdürlügüne, tesekkürlerini ileten Il Müftüsü Muharrem Gül, ögrencilere ve onlara refakat eden okul müdürü ve ögretmenlere ve bu çalismada emegi geçen gençlik hizmetleri çalisanlarina da ayrica sükranlarini sundu.

Kurum amirleri akabinde söz alan ve ÇEDES’in birçok faaliyetine katilan Kavakyolu Ilkokulu Müdürü Oguz Kürsat Onay ise anlattigi hikayeler ile ögrencilerin güzel vakitler geçirmesini sagladi. Cami içindeki programdan sonra bahçe alanina geçen ögrenciler; gençlik liderlerinin eslik ettigi mobil oyun istasyonlari ile güzel saatler geçirdiler.

Erzincanli hayirseverlerin vesile olduklari ve özenle hazirlanan ögle yemekleri, sonrasindaki ikramlar ve hediyeler ile evlerine ugurlanan ögrenciler bu güzel programdan dolayi katki sunan herkese tesekkür ettiler. Ögrencilere refakat eden veliler, ögretmenler ve kurum müdürleri de bu çalismalarin merkezinde yer alan her üç kurumun gençlik hizmetleri birimlerine ve tüm programlarin basindan sonuna kadar fedakarca görev alan, hizmeti nimet bilen gönüllü üniversite gençlerine tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA