Off-Road Festivali'nde Kadinlarin Inanilmaz Performansi Agizlari Açik Birakti

Kocaeli’de gerçeklestirilen Off-Road Festivali’nin ikinci gününde kadin pilotlar pistin çamurunu attirdi. Erkeklere tas çikaran kadinlar, zorlu parkura ragmen pes etmedi.

Off-Road Festivali'nde Kadinlarin Inanilmaz Performansi Agizlari Açik Birakti
Gebze Belediyesi’nin Denizli Köyü’nde ilk defa organize ettigi Off-Road Festivali’nin final günü nefesleri kesti. Özel parkurda gerçeklestirilen festivale Türkiye’nin çesitli illerinden 500 araçla 20’si kadin 100 sporcu katildi.

Yarislarin ikinci gününde kadin pilotlar da pistin çamurunu atti. Yagmur yagmasi sebebiyle parkur daha da zorlu bir etaba dönüstü. Pes etmeyen kadin pilotlar, adeta erkeklere tas çikardi. Renkli görüntülere sahne olan festival bugün final yapacak. Kiyasiya yaris havadan da görüntülendi.

Hatice Yildiz: "Kadinin basaramayacagi hiçbir sey yok"

Off-Road’a nasil basladigini anlatan Hatice Yildiz, "Esim ilk basladiginda ben pek çamur sevmiyordum. Esim sayesinde bu sporu sevdim. Hatta yarislara ben daha çok gitme istegi duyuyorum. Hele bu günden sonra tüm etkinliklere katilacagim. Yagmur bizi biraz zorladi ama çok güzeldi. Organizasyonumuz da çok güzel. Gebze’de bir ilk olmasi çok güzel, belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’e tesekkür ediyoruz. Beni bir kadin olarak tesvik etti, sayesinde çok güzel bir yaris yaptik. Aslinda bizim maksadimiz eglence ve adrenalindi. Kendime, ’Bu spora keske daha erken baslasaydim’ diyorum. Herkese tavsiye ediyorum, çok güzel bir sey. Kadinin basaramayacagi hiçbir sey yok" dedi.



Aysegül Yildiz: "Daha önce sampiyon oldum"

Yarismaci Aysegül Yildiz ise "Heyecani sevdigimiz için Off-Road’a katildik. Esim sayesinde Off-Road’u sevdim. Her Off-Road yarisina esimle katiliyoruz. Yagmur yagmasi sebebiyle parkur çok zordu. Daha önce sampiyon oldum, bu sefer de insallah olurum. Kadinlarin yarismasi konusunda çok tesvik ettim ama tedirgin oluyorlar. Bence tedirgin olacak, korkacak hiçbir sey yok. Her kadin Off-Road’u yapabilir. Sadece erkekler yapar diye düsünmesinler, kadinlar da yapar. Kadinlari mutlaka tesvik etmemiz gerekiyor. Ben bir kadin olarak çok tesvik ediyorum. Insallah yarisirlar ve daha fazla oluruz. Kadinlarin rakibimin olmasini çok istiyorum" diye konustu.

Yarislar kiyasiya mücadele ederken bugün kazananalar ödüllerini alacak.
Kaynak: İHA