Meram Lavanta Bahçesi Ziyaretçilerini Agirlamak Için Gün Sayiyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediye Baskani Mustafa Kavus, Dere Mahallesinde 20 bin metrekarelik alanda olusturulan lavanta bahçesinde incelemelerde bulundu.

Meram Lavanta Bahçesi Ziyaretçilerini Agirlamak Için Gün Sayiyor
Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Dere Mahallesinde belediye tarafindan yapilan lavanta bahçesinde incelemelerde bulundu. Incelemesinde süreç hakkinda bilgi alan Baskan Mustafa Kavus, 20 bin metrekarelik araziye yapilan bahçeyi Haziran ayi sonuna kadar ziyarete açmayi planladiklarini söyledi.



“Lavanta bahçesi ziyaretçilerine, muhtesem bir görsel sölen ve doyumsuz manzara sunacak”

Bulundugu Dere Mahallesine hem görsel olarak benzersiz bir güzellik katacak hem de kokusuyla mahalleyi ve ziyaretçilerini mest edecek lavanta bahçesinin yapiminda sona gelindigini kaydeden Baskan Mustafa Kavus, “Lavanta bahçemiz, Meram Bagi ve son durak ile baslayan tarih ve kültür en güzel ve en ilgi çekici noktalarindan biri olacak. Tamamlandiginda Konya’nin cazibe merkezlerinden biri olarak sehir içinden ve disindan pek çok ziyaretçiyi agirlayarak ilçenin sosyal hayatina ve turizmine de önemli katki saglayacaktir. Lavantalar, burayi ziyaret eden misafirlerine muhtesem bir görsel sölen ve doyumsuz manzara sunacak” dedi.



“Lavanta bahçesini Haziran ayi bitmeden ziyarete açmayi planliyoruz”

Yapilan bahçenin, tarimda marka olan ilçede lavanta üreticileri için de model bir üretim alani olacagini ifade eden Baskan Kavus, “Dere Mahallemizde kurdugumuz lavanta bahçesi, 20 bin metrekarelik bir alanin 10 bin metrekaresi içerisinde ziyaretçilerini agirlayacak. Yapilan 190 metre ahsap iskele yol ile ziyaretçilerimiz rahatlikla burayi gezebilecekler. Içerisinde bulunan, mermer su havuz pergolasi, oturma banklari, seyir terasi, salincak terasi, 365 metrelik saglikli yasam parkuru ve yüz metrelik gül kemerleri ile ziyaretçilere sosyal donatilariyla da doyumsuz anlar yasatacak bahçemiz, Meram’a çok yakisacak. Bu proje ile Dere Mahallemizin dogal güzellikleri birlikte düsünüldügünde ilçemiz ve sehrimiz kelimenin tam anlamiyla bir cazibe merkezi daha kazanmis olacak. Büyük bir aksilik yasanmazsa bahçemizi Haziran ayi tamamlanmadan ziyarete açmayi planliyoruz. Ilçemize ve sehrimize simdiden hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA