Konya Büyüksehir Çevre Haftasi Ve Dünya Bisiklet Günü Etkinligi Düzenledi

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Haftasi çerçevesinde çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Konya Büyüksehir Çevre Haftasi Ve Dünya Bisiklet Günü Etkinligi Düzenledi
Meram Son Durak’ta düzenlenen programda ilk olarak Konya Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügünün Dünya Çevre Haftasi çerçevesinde sehir genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik düzenledigi “Iklim Degisikligi ve Sifir Atik” konulu yarismalarda dereceye giren ögrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Törene katilan Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Konya’nin yapisi bakimindan Türkiye’deki bisiklete en uygun sehirlerin basinda geldigini, bu çerçevede hem bisiklet yollari hem de bisikletle ilgili örnek faaliyetler yaptiklarini belirterek, “Miras aldigimiz dünyamizi insallah çocuklarimiza en iyi sekilde miras birakmak için Büyüksehir olarak elimizden geleni yapiyoruz” dedi.

Konusmanin ardindan, Sifir Atik ve iklim degisikligi konusunda farkindalik olusturulmasi amaciyla düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Yarismada birincilere bisiklet, ikincilere scooter, üçüncülere de tekerlekli paten hediye edildi. Ardindan Dünya Bisiklet Günü çerçevesinde, Meram Son Durak’tan baslayip Meram Dere’de son bulan bisiklet farkindalik sürüsü gerçeklestirildi.

Sürüs etkinligine bisiklet sporculari, antrenörleri ile Konya’da bisiklet konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.



Bisiklet tamir çadirlari son gün de vatandaslarin hizmetinde

Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri çerçevesinde üç gündür sehrin farkli noktalarinda hizmet veren Büyüksehir Belediyesi’nin bisiklet tamir çadirlari, son gün olan bugün de Karatay bölgesinde Karsehir Pazari önünde ve Yediler Sancak Cami bahçesinde bisiklet sürücülerinin istifadesine sunuldu.
Kaynak: İHA