Faciadan Dönüldü Açiklamasi Selin Çökerttigi Bölüme Yaklasan Tren, Vatandaslar Tarafindan Son Anda Durduruldu

Denizli’de 4 gün aradan sonra yeniden yasanan sel afeti, karayollarinin yani sira demiryolu hattinda da çökmeye neden oldu. Arazilerini kontrol için gittiklerinde çökmeyi fark eden vatandaslar, yaklasmakta olan treni son anda durdurarak bir facianin önüne geçti.

Faciadan Dönüldü Açiklamasi Selin Çökerttigi Bölüme Yaklasan Tren, Vatandaslar Tarafindan Son Anda Durduruldu


Denizli’de geçtigimiz Çarsamba günü yasanan sel baskinlari, dün aksam saatlerinde yeniden yüzünü gösterdi. Kent merkezinde birçok evin sular altinda kaldigi sel baskinlari, sehir içi ve sehirlerarasi ulasim ardindan demiryolunu da vurdu. Siddetli yagisin ardindan kanaldan tasan sular, tarim arazileriyle birlikte bölgeden geçen Izmir-Aydin-Denizli demiryoluna agir hasar verdi. Demiryolunun Pamukkale ilçesine bagli Goncali ve Korucuk mahalleleri arasinda olusan su birikintisi nedeniyle çökme meydana geldi.

Arazilerini kontrol etmek için bölgeye gittiklerinde demiryolundaki çökmeyi fark eden vatandaslar, durumu ilgili birimlere haber verdi. O esnada bir trenin yaklasmakta oldugunu gören vatandaslar, o yöne dogru kosarak trenin durmasini sagladi. Ciddi boyutta olusan çökme nedeniyle geçisine izin verilmeyen tren, en yakin istasyona yönlendirildi. Trenden indirilen yolcular, baska araçlarla gidecekleri yerlere ulastirildi.

“Treni durduramasaydik, kötü seyler olabilirdi”

Yasananlari cep telefonu ile kaydeden ve kosarak tirenin durmasini saglayan vatandas yasayanlari, “Evimiz yakin oldugu için bölgeye bakmaya geldik. Tren yolunun göçmüs oldugunu görünce yetkililere haber verdik. Aramamizin üzerinden daha 5 dakika bile geçmeden bir trenin geldigini görünce o tarafa dogru kosup, uyari yaparak durmasini sagladik. Sükür tren de durabildi, duramasaydi kötü bir sonuç yasanabilirdi. Rabbim bir sekilde bizi buraya gönderdi” sözleriyle anlatti.
Kaynak: İHA