CFE Hali Ve Yer Kaplamalari Fuarina Katilimcilarin Ilgisi Çok Büyük

Uzun bir aradan sonra hali ihracatinin toparlanarak eski düzeylerine ulasmaya basladigini açiklayan GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan yapilan seçimlerin ardindan göreve yeniden seçilen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i ve açiklanan yeni kabineyi kutlayarak “Ekonomik istikrarin üretim ve ihracatimizi olumlu etkileyecektir” dedi.

CFE Hali Ve Yer Kaplamalari Fuarina Katilimcilarin Ilgisi Çok Büyük
Türkiye’nin en önemli üretim ve ihraç ürünlerinden olan hali üretim ve ihracatinda mayis itibariyla önemli bir toparlanma yasanmaktadir. Mayis 2023’te Güneydogu Anadolu Bölgesinden bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 50,7 artisla 159 milyon 325 bin dolarlik ihracata imza atildigini ifade eden GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan, yeni kabinenin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanmasinin ardindan gündemin önceliginin ekonomi olmasi gerektigini ifade etti.

Kaplan yaptigi degerlendirmede “Öncelikle göreve yeniden seçilen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’i kutluyor, ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Cumhurbaskanimiz tarafindan açiklanan yeni kabinede görev alan bütün Bakanlarimizi da kutlarken ülkemize ve milletimize hayirli hizmetler gerçeklestirmelerini diliyorum. Sektörümüz Türkiye için oldugu gibi Gaziantep ve bölgemiz için de büyük önem tasimaktadir. Bölgemizde yaklasik 50 bin kisinin istihdam edilmektedir. Bu Gaziantep, bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir deger ve önem. Ancak son zamanlarda diger sektörlerimiz gibi hali sektörü de çok ciddi sorunlar yasiyor. Üretimden istihdama, hammadde temininden finansmana ulasmada sektörümüz zorlu günler geçiriyor. Yeni kurulan hükümetimizin öncelikli olarak bu sorunlari gündemine alacagina ve bizlere nefes aldiracak çözümler üretecegine inancimiz sonsuz” ifadelerini kullandi.

Hali fuarina ilgi çok büyük

Dünya hali üretim merkezi konumundaki Türkiye’nin önümüzdeki süreçte uluslararasi fuarcilikta da önemli misyonlar üstlendigini ifade eden GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan sektör olarak ilk kez milli ve yerli bir fuara imza atmaya hazirlandiklarini da sözlerine ekleyerek, “Fuarlar sektörümüzde yeni trendlerin uluslararasi pazarlara sunumunda ve tanitiminda büyük önem tasiyor. GAHIB, IHIB ve TUYAP is birligiyle bu yil 5-8 Aralik 2023 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezinde CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuarinin ilkini gerçeklestirecegiz. Diger taraftan 2024 yili itibariyla Mayis ayinda Gaziantep’te Aralik ayinda Istanbul’da gerçeklestirecegimiz hali fuarlariyla sektörümüze daha büyük katkilarda bulunacagiz. Geçmis dönemlerde Almanya’da gerçeklestirilen fuarlarda gördük ki hedef kitlemiz olan ülkeler vize sorunu yasiyor. Katilimcilar ve ziyaretçiler bu fuarlara katilmakta zorluk yasiyor. Büyük bedeller ödeyerek bu fuarlara katilan Türk ihracatçisi, istenilen verimi alamiyor. Bu anlamda bundan sonra dünya halisinin kalbi Istanbul’da atacaktir. Dünyanin dört bir yanindan katilimcilar ve ziyaretçiler bu fuarda bulusacaktir. Bu girisimimizin ülkemize uluslararasi fuarcilik alaninda da büyük katkilari olacaktir. Fuarla ilgili her türlü çalismamiz devam etmekte olup dünyanin birçok ülkesinden fuara katilim yönünde büyük ilgi vardir. Sadece birkaç hafta içinde 40 bin metrekare üzerinde bir ön talebe ulastik. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte makine hali üretiminin merkezi konumundaki Türkiye uluslararasi hali fuarlarinin da baskenti olacak ve getirisi ülke ekonomimize katma deger olarak yansiyacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA