Baskan Demir Açiklamasi 'Gençlerin Samsun'u Kesfetmelerini Istiyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ‘Büyüksehir Gençlik Hareketi’ çerçevesinde 2 yil önce baslatilan ‘Samsun’u Kesfet Sehrini Farket Projesi’nin devam ettigini belirterek, “Gençlerimiz yasadiklari sehri ne kadar daha iyi tanir, tarihine, kültürüne turizm potansiyellerine ne kadar hakim olurlarsa sehrimizin gelecegine de o kadar saglikli isik tutabilirler” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Gençlerin Samsun'u Kesfetmelerini Istiyoruz'
Gençlerin sehre aidiyet duygularini gelistirerek problemlerin tespiti ve çözümüne katki vermelerini saglayip, kisisel birikimlerini zenginlestirip yeteneklerini kesfetmelerine yardimci olmayi hedefleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi, ‘Ideallerin Ülken Kadar Büyükse Büyüksehir Seni Bekliyor’ mottosuyla gençlere yönelik çalismalar yapmaya devam ediyor. Büyüksehir Gençlik Hareketi’ çerçevesinde 2021 yili Temmuz ayinda baslatilan ‘Samsun’u Kesfet Sehrini Farket Projesi’ hiz kesmeden sürüyor. 2021 yilinda 4 bin 76, 2022 yilinda ise 5 bin 310 ögrencinin katildigi projeden bu yil, 700’ü afet bölgesinden gelen gençler olmak üzere toplam 7 bin 400 ögrenci istifade edecek. Yaz mevsimi süresince devam edecek etkinlikte sehir merkezinde yasayanlara ilçeler ilçelerde yasayanlara ise sehir merkezi gezdirilecek.

Önemli turizm noktalarina gidiyorlar

Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü’nün yani sira ilçelerdeki paydas kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin isbirligiyle düzenlenen gezilerde ortaokul ve lise ögrencileri düzenlenen gemi turlarina katiliyor. Ondokuzmayis Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Planeteryumun’u, Tütün Iskelesi, Panorama Dijital Gösteri Merkezi, Onur Aniti, Kent Müzesi, Cerrahi El Aletleri ve Saglik Müzesi, Bandirma Gemi Müzesi’ni ziyaret ediyor. Tekkeköy Magaralari’ni gören gençler, Yesilirmak Dogal Yasam Parki’ni, Çarsamba Gögceli Çivisiz Camii’ni, Ayvacik ilçesi Suat Ugurlu Baraj Gölü’ne götürülerek güzel bir gün geçiriyor. Gezi sonunda gençlere ‘Temsilci Genç Belgesi’ veriliyor.

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’nin uzman rehberleri öncülügünde tahsis edilen otobüslerle yapilan gezilere ilgi her geçen gün artarken, her ögrenciye tisört, sapka, yapboz, yaka kartlari ve kitap ayraci hediye ediliyor.

“Gençlerin yasadiklari sehri kesfetmelerini istiyoruz”

Gençlerle ilgili yaptiklari her çalismaya büyük önem verdiklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Hayata geçirdigimiz projelerle onlarin hayatina dokunmaya devam ediyoruz. ‘Samsun’u Kesfet, Sehrini Farket’ projesi çok önem verdigimiz bir projemiz. Özellikle yasadiklari sehri iyi tanimalarini, tarihi ve turistik yerlerini görmelerini, bilgi sahibi olmalarini istiyoruz. Hatta edindikleri bu bilgileri yakinlariyla, baska insanlarla da paylassinlar istiyoruz. Gençlerimiz yasadiklari sehri ne kadar daha iyi tanir, tarihine, kültürüne turizm potansiyellerine ne kadar hakim olurlarsa sehrimizin gelecegine de o kadar saglikli isik tutabilirler. Bugünün gençleri yarin Samsunla ilgili çalismalar yapacak, kararlar alacak, stratejiler belirleyecek kisiler olacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA