Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çocuklari Köy Yasam Merkezlerinde Egitim Aliyor

Gül çiçegi hasadi için Isparta’ya gelen mevsimlik tarim isçilerinin çocuklari kendileri için açilan köy yasam merkezlerinde egitim aliyor. Yaklasik 350 ögrenci, gül çiçegi hasadi bitene kadar köy yasam merkezlerinde sosyal faaliyetlere ve etkinliklere katiliyor.

Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çocuklari Köy Yasam Merkezlerinde Egitim Aliyor
Dünyanin gül yagi ihtiyacinin yüzde 65’ini karsilayan Isparta’da gül çiçegi hasadi basladi.

Gül bahçelerinde çalismak üzere Sanliurfa ve Hatay illerinden Isparta’ya gelen mevsimlik tarim isçilerinin çocuklari için, Isparta Valiligi öncülügünde Milli Egitim Il Müdürlügü tarafindan köy yasam merkezleri açildi.

Isparta’nin Keçiborlu ilçesine bagli Tepecik köyünde açilan köy yasam merkezinde, mevsimlik tarim isçilerinin 0-3 ve 0-6 yas grubundaki çocuklarina yönelik egitim çalismalari yapiliyor. Çocuklar, gül çiçegi hasadi bitene kadar köy yasam merkezindeki ögretmenler esliginde çesitli aktivite ve etkinliklere katilarak eglenceli vakit geçiriyor.

Gül çiçegi hasadi boyunca köy yasam merkezinde yaklasik 350 ögrencinin egitim alacagini belirten Milli Egitim Il Müdürü Erhan Baydur, “Keçiborlu ilçemizde açmis oldugumuz 3 tane köy yasam merkezine bagli olarak mevsimlik tarim isçilerimizin çocuklarinin egitimlerini aldigi yerdeyiz. Bu yil Mayis ayinda baslayan ve Haziran ayinin sonuna kadar devam edecek gül hasat sezonunda mevsimlik isçilerimizin çocuklarina yönelik egitimleri devam ettiriyoruz. Örgün egitimde olan çocuklarimiz köylerimizde bulunan okullarinda egitim ögretime dahil ediyoruz. Ondan sonraki süreçlerde yine köy yasam merkezlerinde sosyal faaliyetlere ve etkinliklere katiliyorlar. Örgün ögretimle birlikte 0-3 ve 0-6 yas, örgün disi okul öncesi egitim alan toplam 350 ögrencimiz su anda mevsimlik isçi vatandaslarimizin çocuklari egitim ögretim görüyor köy yasam merkezlerimizde” dedi.

Kaynak: İHA