FETÖ Yalani Ile 120 Bin TL'lik Dolandiricilik Yapan Sahte Polisler Kiskivrak Yakalandi

Afyonkarahisar, Izmir ve Manisa’da kendilerini polis olarak tanitarak dolandiricilik yapan 5 kisiyi polisler yakaladi. 1 sahsi FETÖ yalani ile 120 bin TL dolandiran sahislar çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklandi.

FETÖ Yalani Ile 120 Bin TL'lik Dolandiricilik Yapan Sahte Polisler Kiskivrak Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligine müracaat den A.D, (79) isimli sahis kendilerini polis olarak tanitan 2 telefon numarasindan aranarak hakkinda FETÖ terör örgütü ile korkutuldugunu ve evine gelen kisiye 120 bin lira verdigini söyledi.

A.D.’nin sikayetçi olmasi üzerine harekete geçen polis ekipleri zanlilarin Y.Ö. ile F.A. oldugunu belirledi. Polis ekipleri ardindan Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla süphelileri teknik takibe aldi. Yapilan arastirmada ekipler, 2 süpheliyle hareket eden M.S, M.A. ve O.E’yi de tespit etti.

Sahislarin üzerinden 55 bin 550 lira ve ziynet esyalari ele geçirildi

Izmir ve Manisa’da benzer sekilde dolandiricilik yaptiklari belirlenen 5 zanli, düzenlen operasyonla Manisa ve Izmir’de yakalanarak Afyonkarahisar’a getirildi.

Süphelilerin adres, araç ve üstlerinde yapilan aramada, 8 cep telefonu, 125 sim kart, laptop, 2 flas bellek, suçtan elde edildigi degerlendirilen 55 bin 550 lira ve ziynet esyalari ele geçirildi. Gözaltina alinan 5 zanli Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Mahkeme çikarilan sahislar ‘nitelikli dolandiricilik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA