Erzincan'da Mayis Ayinda 544 Kisiye Adli-Idari Islem Yapildi

Erzincan Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan genel asayis ve kamu düzeninin saglanmasi amaciyla mayis ayi içerisinde yapilan denetimlerde çesitli suçlardan aranan 78 süpheli yakalanarak 544 kisiye adli-idari islem yapildi.

Erzincan'da Mayis Ayinda 544 Kisiye Adli-Idari Islem Yapildi
Erzincan Il Emniyet Müdürlügü tarafindan mevcut huzur ve güven ortaminin devaminin saglanmasi, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin varligini vatandasa hissettirerek alanda görünür olunmasi amaciyla basta asayis, terör ve narkotik olaylari olmak üzere suç isleme amacindakilerin caydirilmasi, aranan sahislarin yakalanmasi, varsa suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik mayis ayinda çesitli denetim ve uygulamalar gerçeklestirdi. Il Emniyet Müdürlügüne bagli birimlerce gerçeklestirilen denetimlerde yapilan 20 bin 390 GBT sorgulamasinda, çesitli suçlardan aranan 78 aranan kisi yakalandi. 12 kisi ise ekipler tarafindan gözaltina alinirken, 544 kisiye idari islem yapildi. Denetimlerde 16 kaçak göçmen de yakalandi.

Diger yapilan asayis uygulamalarinda ise, 316 isyeri kontrol edildi. Kontrol ve aramalarda, 2 adet kesici alet, 2 adet tabanca, 1 adet av tüfegi, 3 bin 400 paket kaçak sigara, 84 gram metamfatemin, 140 adet sentetik ecza, 978 gram esrar ve 11 adet sahte belge ele geçirildi.

Erzincan Emniyet Müdürlügünce denetim ve uygulamalarin devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA