Denizli'de Sel Bölgesinde 280 Personel Ve 105 Adet Is Makinesi Çalismalarini Sürdürüyor

Denizli Büyüksehir Belediyesinin tüm ekipleri, DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak nitelendirdigi felaketin yaralarini sarmak için baslattigi hummali çalismasini sürdürüyor.

Denizli'de Sel Bölgesinde 280 Personel Ve 105 Adet Is Makinesi Çalismalarini Sürdürüyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri, DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak nitelendirdigi felaketten etkilenen Pamukkale ilçesinin Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahallelerinde baslattigi hummali çalismalari sürdürüyor. Bu çerçevede, Denizli Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DESKI) Genel Müdürlügü ekipleri ile birlikte Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye, Fen Isleri, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi basta olmak üzere selin yasandigi günden itibaren tüm ekipler bölgeye çikarma yapti. Toplam 280 personel ile birlikte 105 adet is makinesi ve araçla bölgede hummali çalismalarini sürdüren Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri selin yasandigi gün mahsur kalan 8 vatandas ile birlikte 12 küçükbas hayvanin tahliyesini gerçeklestirdi.

Molozlar temizleniyor, yollar yikaniyor

Hasar tespit çalismalarinin sürdügü belirtilirken, konut ve isyerleri basta olmak üzere su baskini olan yapi ve diger bölgelerden su tahliye islemlerini gerçeklestiren Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri yollari molozlardan arindirarak trafige açik hale getirdi. Yollari yikayarak çamurdan arindiran, cadde ve sokaklarin temizligini yapan ekipler hasar gören yollarda onarim çalismasi yapti. Denizli Büyüksehir Belediyesi Evde Bakim ve Saglik Merkezi ekipleri ise selden zarar gören evlerde temizlik çalismasi baslatti. Selin getirdigi molozlardan dolayi kapanan menfez geçislerini de temizleyen ekiplerin afet bölgesindeki çalismalarini hummali bir sekilde sürdürdügü, selin yaralarinin tamamen sarilincaya dek Büyüksehir Belediyesinin çalismalarina devam edecegi belirtildi.

“Vatandaslarimizin yaralarini sarmak için seferber olduk”

Selden en çok etkilenen Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahallelerinde vtandaslari ziyaret eden Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, geçmis olsun dileginde bulundu. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ve Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut’un eslik ettigi Baskan Zolan, Denizli’nin günlerdir siddetli yagislarin etkisinde oldugunu belirterek, DSI’nin söz konusu felaketi 100 yilda bir yasanan bir afet olarak degerlendirdigine dikkati çekti. Selin ilk anindan itibaren Denizli Büyüksehir Belediyesinin tüm ekipleriyle bölgede çalistigini kaydeden Baskan Zolan, “Pamukkale Belediyemiz ve diger kurumlarimizla birlikte vatandaslarimizin yaralarini sarmak için seferber olduk. Insallah tüm ihtiyaçlari giderene dek çalismaya devam edecegiz. Allah’im beterinden korusun, tüm vatandaslarimiza bir kez daha geçmis olsun diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA