Baskan Yüce Açiklamasi 'Sakarya'nin Karadeniz Kiyilari Bisiklet Turizminin Yeni Adresi Olacak'

AB tarafindan destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi çerçevesinde gerçeklestirilen ‘Eko Turizm Rotasinda Pedal Dostu’ festivalinin kapanisinda konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “3 gün süren festivalimiz sayesinde Sakarya’mizin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin tanitiminin yani sira bisiklet destinasyonlarinin da paylasimini gerçeklestirdik” dedi.

Baskan Yüce Açiklamasi 'Sakarya'nin Karadeniz Kiyilari Bisiklet Turizminin Yeni Adresi Olacak'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, AB tarafindan destek almaya hak kazanan ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi çerçevesinde gerçeklestirilen ‘Eko Turizm Rotasinda Pedal Dostu’ festivalinin kapanis programina katildi.

Sapanca’dan Tarakli’ya Karasu’dan Kocaali’ye kadar sehrin çok sayida tarihi, kültürel ve dogal güzelliginin tanitimi için gerçeklestirilen programlarin bir adresi de Melen Botanik Vadisi oldu. Burada insa edilen bisiklet yolunda katilimci heyet ile birlikte pedal çeviren Baskan Yüce, mavi ile yesilin bulustugu kuzey bölgesini sehrin en önemli turizm destinasyonu oldugunu kaydetti.

Vadiye iliskin bilgiler de paylasan Baska Yüce, 3 milyonu askin tibbi ve aromatik bitkiyi toprakla bulusturduklarini dile getirdi. Kocaali Sosyal Tesisleri’nde katilimci heyete sertifikalarini takdim eden Baskan Yüce, Sakarya’nin ‘Dünya Bisiklet Sehri ve Avrupa Spor Sehri’ unvanlarina sahip sehirlerden biri oldugunu söyledi.



Konusmasinda Sakarya’nin kültürel kodlarina vurgu yapan Baskan Yüce, “Sakarya, baris ve kardeslik sehridir. Sakarya, tarihi boyunca pek çok farkli bölgeden göç almis, bu göçlerle birlikte sehre gelen kültürler, varligini sürdürmeye devam etmistir. Sehirde yasayan her kültür temelde geleneksel kodlarini korumaya devam etmis, bunu yaparken de bir digerine saygisizlik etmemistir. Böylece muazzam bir kardeslik kültürü, hosgörü toplumu ve baris cografyasi ortaya çikmistir. Sakarya’nin sahip oldugu bu kardeslik anlayisini ülkemizdeki ve dünyanin farkli yerlerindeki sehirlerle bir araya getiriyor ve dostluk iliskileri tesis ediyoruz. Tüm bunlarin yani sira, Sakarya, hayali kurulan ve özlenen tüm bu özelliklere sahiptir. Denizi, gölü, nehirleri, longozu, daglari, ovalari, yaylalari, verimli topraklari, yesilin bin bir tonu ve ulasim imkanlariyla adeta dünya üzerindeki bir cennettir” diye konustu.



‘Dünya Bisiklet Sehri ve Avrupa Spor Sehri’ unvani

Baskan Yüce konusmasinin devaminda, sehrin sahip oldugu avantajlari dogru degerlendiklerini ifade ederek, “Sehrimizin potansiyelini en iyi sekilde degerlendirmeye gayret ediyoruz. Sahip oldugumuz turistik avantajlari çesitlendiriyoruz. Dünya Bisiklet Sehri unvani sayesinde bisiklet sporu ve bisiklet turizmi noktasinda dünyanin nadir sehirleri arasinda yerimizi aldik. Yamaç parasütü, zipline, kano ve kürek parkurlari, trekking gibi projelerle spor turizminde ülkemizin en önemli sehirleri arasindayiz. Gerçeklestirdigimiz tüm spor aktiviteleri, festivalleri sayesinde Avrupa Spor Sehri unvanini alarak Sakarya’mizin adini dünyaya duyurduk” seklinde konustu.



‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi Sakarya’ya katki sunacak

Eko Turizm Rotasinda Pedal Dostu projesiyle ilgili konusan Baskan Yüce, “Sakarya’mizin adini duyurdugumuz, bizler için çok kiymetli olan bir diger projemiz malumunuz ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesidir. 31 Mayis ‘Eko Turizm Rotasinda Pedal Dostu’ adiyla baslattigimiz festivalimizin startini Millet Bahçesinde vermistik. 3 gün süren festivalimiz sayesinde Sakarya’mizin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin tanitiminin yani sira bisiklet destinasyonlarinin da paylasimini gerçeklestirdik. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak paydaslarimiz olan SUBÜ, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan ile Karadeniz’de Pedal Çevirelim projesinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Karadeniz’de çevirdigimiz her pedalin bizleri dostluga ve basariya götürmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA