Köycegiz'de Yaz Kurslari Öncesi Din Görevlilerine Egitim Verildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü tüm camilerde ve Kur’an kurslarinda baslayacak olan yaz Kur’an Kurslari öncesi Ilçe Müftülügü tarafindan Din Görevlilerine egitim semineri düzenlendi.

Köycegiz'de Yaz Kurslari Öncesi Din Görevlilerine Egitim Verildi


Köycegiz Merkez Haci Bey Camii’nde düzenlenen semineri Rehber Ögretici, Marmaris Ilçe Vaizi Mustafa Kilinç verdi. Köycegiz’de görev yapan bütün Imam-Hatip, Müezzin Kayyim ve Kur’an Kursu Ögreticilerinin katildigi seminer Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayip, Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz’ün açilis konusmasiyla devam etti.

Müftü Karagöz açilis konusmasinda; “2022-2023 Egitim Ögretim dönemi sona erdi, çocuklarimiz tatile girdiler. Kurban Bayrami’ni da idrak ettikten sonra 3 Temmuz itibariyle camilerimiz ve Kur’an Kurslarimiz çocuklarimizla senlenecek, yavrularimiz dini bilgileri, Kur’an okumasini, milli ve manevi degerlerimizi sizlerin araciligi ile ögrenmis olacaklar. Baskanligimizin talimatlari geregi çocuklarimiza daha verimli ve faydali olabilmek için yaz kurslari öncesi Müftülük olarak egitim seminerimizi yapiyoruz, seminerin hayirli olmasini diliyor, Yaz Kur’an Kurslarinda görev alacak siz degerli hocalarima da basarilar diliyorum” dedi.

Rehber Ögretici, Vaiz Mustafa Kilinç "Yaz Kur’an Kurslari Uygulama Esaslari" çerçevesinde; kayitlarin nasil yapilacagi, egitim ögretimde materyallerden nasil istifade edilebilecegi, sinif yönetimi, ergenlerde sosyal medya bagimliligi, din egitiminde egitici oyunlar ve drama gibi konular da seminer verdi.
Kaynak: İHA