Çiçekçi Dede, Kendi Yetistirdigi Fidelerle Ekonomik Gelir Elde Ediyor

Kahramanmaras’ta 70 yasindaki çiftçi, yetistirdigi çiçek ve meyve fidelerini satarak hem ekonomik gelir elde ediyor hem de huzurlu bir hayat yasiyor.

Çiçekçi Dede, Kendi Yetistirdigi Fidelerle Ekonomik Gelir Elde Ediyor
Onikisubat ilçesi Kültür Merkezi arkasinda kurdugu tezgahlarda köyünde yetistirdigi çiçek ve meyve fidelerini satan 70 yasindaki 4 çocuk babasi Bilal Demir,55 yildir araliksiz çalisiyor. Ilerleyen yasinda ragmen çalismayi sürdüren Demir, hem ekonomik olarak gelir elde ediyor hem de insanlara faydali olarak huzurlu bir yasam sürdürüyor.

Ömrünün kalan kismini iyi islerle geçirmek istedigini belirten 70 yasindaki Bilal Demir,"55 yildir çiftçiyim. Çiçekçilikle ugrasiyorum ve ömrümü bu sekilde iyi islerle geçirmeye çalisiyorum. Insanlara faydali isler yapmaya çalisiyorum. Burada kendi ürettigim çiçekleri, fideleri insanlarin ihtiyaçlari için satiyorum. 14 çesit kaktüsüm var. 100 çesit meyve fidanim var. Mezarliklara dikilecek 15-20 çesit çiçeklerim var. Fidelerin hepsi soguk ve sicaga karsi dayanikli ve dogal" dedi.

Geceleri bile müsterilerinin geldigini aktaran Demir," Ben arabada yatiyorum ve geceleri dahi müsterilerim geliyor. Ihtiyaçlari olanlar söylüyorlar, ben de arabadan inip veriyorum. Gecenin üçünde dahi müsterilerim geliyor. Bazilari uygun buluyor, bazilari pahali buluyor bu sekilde devam ediyorum" ifadesini kullandi.

Çok huzurlu olduguna deginen Demir," Bos zamanlarimi kahvehanelerde geçirmek yerine böyle islerle ugrasarak kendimi insanlara faydali olmaya adiyorum. Burada hem geçimimi sagliyorum hem sihhatliyim hem de huzurluyum"diye konustu.

Kaynak: İHA