Yozgat'ta Uluslararasi Bozok Film Festivali'nin 2.Si Düzenlenecek

Yozgat’ta Uluslararasi Bozok Film Festivali’nin 2.si bu yil 9-15 Ekim günleri arasinda gerçeklestirilecek.

Yozgat'ta Uluslararasi Bozok Film Festivali'nin 2.Si Düzenlenecek
Yozgat Valiligi himayesinde Yozgat Bozok Üniversitesi, Oran Kalkinma Ajansi ve Sinema Okuryazarlari Dernegi öncülügünde gerçeklestirilecek festivalde 66 bin lira para ödülü verilecek. 9 Ekim 2023 tarihinde açilis töreni ile baslayacak ve birçok etkinligin gerçeklestirilecegi festival, 15 Ekim Pazar günü gala töreni ile son bulacak. Festivalde Yozgat’in sanat ve edebiyat alaninda önemli isimlerinden Nida Tüfekçi ve Mehmet Said Fenni adina da bu yil ilk kez ödül verilecek.

Valilik toplanti salonunda gerçeklestirilen protokol öncesi açiklamalarda bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat, Bozok Film Festivali’nin sürdürülebilir olmasi gerektigini söyleyerek, “Yozgat hikayesi bol, gönlü zengin bir sehir. Yozgat’in gücünün ne kadar büyük oldugunu biliyoruz ancak bunu turizmle, kültürle, festivallerle anlatmamiz gerekir. Birincisi yapilan Bozok Film Festivali’nin ne kadar basarili oldugunu hepimiz gördük. Bu festivalin sürdürülebilir olmasi bizim için çok önemli. Bozok Film Festivali’nin adinin tarihinin belli olmasini ve her sene düzenli bir sekilde yapilmasini istiyoruz. Festivalimizin sürdürülebilir olmasi için de tüm kurumlarimizin elinden geleni yapmasini istiyoruz” dedi.

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse ise festivalde emegi geçenlere tesekkür ederek, “Yozgat’imiz bu yil 2. Uluslararasi Bozok Film Festivali’ni icra edecek. Yozgat’imizda yasanmis hikayeleri, kültürünü, töresini, adetlerini bu festivallerle ülkemize hatta dünyaya duyurma, tanitma firsatimiz olacak. Yozgat’imiza geçen yil gerçeklestirilen film festivalinin çok büyük katkisi oldu.” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan 2. Uluslararasi Bozok Film Festivali’nin protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA