Uyusturucuya Büyük Darbe Vuran Emniyet Müdürü Emekli Oldu

Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde uyusturucuya karsi gösterdigi mücadele ile vatandasin büyük takdirini kazanan emniyet müdürünün emekli olmasi üzüntüyle karsilandi.

Uyusturucuya Büyük Darbe Vuran Emniyet Müdürü Emekli Oldu
Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde 7 aylik görevi süresince uyusturucuya savas açan Emniyet Müdürü Murat Dere emekliye ayrildi. 1991 yilinda basladigi meslek hayatinda yaklasik 7 ay önce Ceylanpinar ilçesine atanan Dere, uyusturucuya karsi büyük bir mücadele verdi. Hemen hemen her gün uyusturucu operasyonlari düzenleten Dere, ilçenin bas belasi haline gelen madde kullaniminin azalmasinda önemli bir rol oynadi. Ilçeye uyusturucu girisinin önüne geçen Dere, kent genelinde uyusturucu satisi yapan sahislara da göz açtirmadi. Gün içerisinde gençlerle bir ayara gelerek uyusturucunun olusturdugu hasari anlatarak, suurlandirma çalismasi da yapan Dere’nin emekli olmasi ilçe genelinde büyük bir üzüntü ile karsilandi.

Sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla vatandaslara veda eden Dere, “Çok kiymetli dostlarim, 1991 yilinda girmis oldugum polis akademisinden bugüne kadar üzerimde seref ile tasidigim Türk Polis Teskilati üniformasi ile 32 yildir Emniyet Genel Müdürlügü merkez ve tasra birimlerinde görev yaptim. 3 yildir Sanliurfa Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde görev yapmis bulunmaktayim. Son olarak Ceylanpinar Ilçe Emniyet Müdürlügünde 7 aydir görev yapmaktayken 1 Haziran 2023 tarihi itibariyla emekliye sevk edilmis bulunuyorum. Meslek hayatim boyunca teskilatimiza, vatandasimiza, kanunlarin bize verdigi yetkiye dayanarak görevimizi en iyi sekilde yapmaya çalistik. Bu süreçlerde bizlere manevi destegiyle yardimci olan basta ailem olmak üzere tüm mesai arkadaslarima ve bize deger veren dostlarima saygilarimi ve sevgilerimi sunuyorum. Allah herkesin yolunu açik etsin, herkese saglik, sihhat, afiyet ve huzur diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hakkinizi helal edin. Benden yana varsa tüm dostlarima hakkim helal olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA