TIKAV, Deprem Bölgesinden Gelen Ögrenci Ve Velilere Destek Programi Baslatti

Türkiye Insan Kaynaklari Egitim ve Saglik Vakfi (TIKAV), 6 Subat Kahramanmaras depremleri sonrasinda “El Ele Birlikteyiz” çatisi altinda hayata geçirdigi faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Vakif, proje kapsaminda deprem bölgesinden gelen ögrenci ve velilerine yönelik destek programi baslatti.

TIKAV, Deprem Bölgesinden Gelen Ögrenci Ve Velilere Destek Programi Baslatti
Akfen Holding’in kurucusu oldugu ve toplumsal fayda saglamayi kendisine misyon edinen Türkiye Insan Kaynaklari Egitim ve Saglik Vakfi (TIKAV), 6 Subat Kahramanmaras depremleri sonrasinda “El Ele Birlikteyiz” çatisi altinda hayata geçirdigi faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Son olarak depremden etkilenen 3 bin üniversite ögrencisine ömür boyu egitim bursu saglayan vakif, deprem bölgesinde bulunan fakat barinma, egitim ve saglik ihtiyaçlarindan dolayi Ankara’ya gelen ve Ülkü Akin Ortaokulu’nda egitimlerine devam eden ögrenciler ile velileri için yeni bir program hayata geçirdi.

“El Ele Birlikteyiz” ile deprem bölgesinden gelen ögrencilerin ve velilerin Ankara’ya ve okula uyum sürecini kolaylastirmayi, deprem travmasini asmalarina yardimci olmayi ve sosyal gelisimlerini desteklemeyi amaçlaniyor. Bu kapsamda, çesitli sosyal, kültürel, sanatsal ve fiziksel aktiviteler düzenlenerek ögrencilerin kisisel ve sosyal gelisimlerine, velilerin ise sosyallesmelerine katki saglaniyor.

Depremzede velilerle tanisma etkinliginde konusan TIKAV Yönetim Kurulu Baskani Dr. Nafiz Turgut, yasanan afetin büyüklügü ve etki alaninin genisligi nedeniyle farkli sehirlere gitmek zorunda kalan ailelerin ve çocuklarinin sikintilarina psikososyal zorluklarin da eklendigini ifade etti.

Turgut, bu noktada vakfin geçmis yillardan olusan deneyim ve birikimi ile tüm olanaklariyla ailelere ve ögrencilere destek olmak üzere harekete geçtigini kaydetti.

Depremzedelere her hafta önemli bir etkinlik yapiliyor

“El Ele Birlikteyiz” projesinin ilk haftasinda velilerle tanisma etkinligi gerçeklestirildi.

Ikinci haftada ise ögrencilere yönelik bir drama atölyesi ve annelere yönelik bir nefes terapisi programi düzenlendi.

Üçüncü hafta veli ve ögrencilerin katiliminda rehberler esliginde Ankara Kültür Gezisi gerçeklestirilirken, Maya Vakfi’nin Travmaya Duyarli Okul Programi kapsaminda okullun tüm velileri, idarecileri ve ögretmenleriyle Travmaya Duyarli Okul Atölye çalismasi yapildi. El Ele Birlikteyiz’in dördüncü haftasinda ise annelerle nefes terapisi çalismasi devam ederken, Ankara Kulübü Dernegi Seymenleri tarafindan Segmen Kültürü anlatilarak, ögrencilerin katiliminda çalistay gerçeklestirildi.

Program kapsaminda gelecek haftalarda da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler devam etmesi planlaniyor.

Vakif daha önce depremden etkilenen üniversite ögrencilerine ögrenim hayatlari boyunca El Ele Birlikteyiz Burs Programi ile destek saglayacagini duyurmus, Akfen Holding’in sponsorlugunda 1000 ögrencinin burs alacagi programa 108 bin 127 kisilik yogun bir basvuru olmustu. Vakif bunun üzerine Akfen Yenilenebilir Enerji ve Acacia Maden Isletmelerinin de destegiyle toplam burs verilen ögrenci sayisini 3 bine çikartmisti.

Verilen bilgiye göre, projenin ev sahibi olan Ülkü Akin Ortaokulu, Akfen Holding’in, egitime verdigi önemin bir göstergesi olarak gelecek nesle armagan ettigi okullardan biri olarak biliniyor. Okul, 1993-1994 Egitim-Ögretim yilinin basinda Ankara Valiligi ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Akin arasinda yapilan protokol ile Ankara’daki ögrencilerin hizmetine sunulmustu.
Kaynak: İHA