Kozan'da Hayat Boyu Ögrenme Etkinlikleri

1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinliklerinde Kozan Halk Egitim Merkezi kursiyerlerinin meslek edinme, ata sporlari ve okuma yazma kurslarin yapilanlar ’Emek Sergisi’ ile görücüye çikti.

Kozan'da Hayat Boyu Ögrenme Etkinlikleri
Kozan Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler Muhsin Yazicioglu Parki’nda gerçeklesti. Programda spor gösterileri yapildi ve okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalari takdim edildi. Ayrica düzenlenen yarismalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.Programa Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Baskani Kazim Özgan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluslari ve çok sayida vatandas katildi.

Kozanli roman vatandaslarin okuma yazma kursunda el ettigi basari ise basari belgesi ile kursiyerlere takdim edildi.

Programin açilisinda konusan Kozan Halk Egitimi Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, hayat boyu ögrenmenin günümüz egitim uygulamalarinda önemli bir yere sahip oldugunu vurguladi.

Insan kaynaginin niteligini artirmanin ve istihdam saglamanin ekonomik gelismeyi destekledigi günümüzde, hayat boyu ögrenmenin öneminin daha da arttigini ifade eden Akbulut, hayat boyu ögrenmenin esnek yapisiyla evde, mahallede, iste, okulda her alanda ve her yas grubuna ulasabildigini ve bireyin ve toplumun mesleki ve sosyal basarisini destekledigini söyledi.

Kaynak: İHA