Koçarli'da 'Yöresel Ürünler Festivali' Tarihi Belli Oldu

Koçarli’da geleneksel olarak düzenlenen Çam Fistigi ve Yöresel Ürünler Festivali tarihi Belediye Meclis Toplantisi’nda oy birligi ile kabul edildi.

Koçarli'da 'Yöresel Ürünler Festivali' Tarihi Belli Oldu


Koçarli Belediyesi Haziran ayi olagan meclis toplantisi, belediye meclis salonunda Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan Baskanliginda gerçeklesti. Gündem maddelerinin görüsülüp karara baglandigi toplantida gündem maddeleri arasinda yer alan Koçarli Geleneksel Çam Fistigi ve Yöresel Ürünler Festival tarihi meclis üyelerinin kabulü ile 22-23 ve 24 Eylül olarak belirlendi.

Bu yil 15’incisi düzenlenecek olan Koçarli Çam Fistigi ve Yöresel Ürünler Festivali programinin hazirlik çalismalarinin devam ettigini ifade eden Baskan Nedim Kaplan, “Festival ile 3 gün boyunca Koçarli ve ilimize ait ekonomimize deger katan ürünlerin Türkiye çapinda tanitimi saglanacak. Festival komitemiz dolu dolu bir program hazirlayarak bu yilda katilimcilara unutulmaz bir festival yasatacak. Kortejden, panayira, dans gösterilerinden konserlere kadar çesitli eglencelerin yer alacagi festivalimiz Koçarli’nin ve Aydin’in tanitimina büyük katki saglayacak. Ilçemizde ve ilimizde yetilen çam fistigi, incir, pamuk, zeytin ve zeytinyagi gibi yerel ürünlerin tanitilacagi, sadece Koçarli’nin degil Aydin’in isminin duyulacagi ve sürpriz sanatçilarin konserleri ile muhtesem bir festival hazirliyoruz” dedi.



Ülkemizde yasanan depremler dolayisiyla her yil Haziran ayinda gerçeklesen festivali bu yil erteleyerek Eylül ayinda gerçeklestirmeyi planladiklarini da belirten Baskan Kaplan, “Deprem nedeniyle erteledigimiz festivalimizi, ileri bir tarihe alarak ile 22-23 ve 24 Eylül tarihlerinde gerçeklestirecegiz. Her sey tüm en iyi olacak sekilde düsünülüyor. Amacimiz yöresel ürünlerimizin, ilçemizin ve ilimizin tanitimina katki sunmak” diye konustu.

Kaynak: İHA