KAEÜ Ögretim Görevlisi 'Gida Takviyesi' Gelistirdi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Ögretim Üyesi gelistirdigi gida takviyesini Rektör Karakaya’ya hediye etti.

KAEÜ Ögretim Görevlisi 'Gida Takviyesi' Gelistirdi


Kaman Meslek Yüksekokulu Gida Isleme Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Sefik Tekle, TÜBITAK projesi içinde gelistirdigi gida takviyesini Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya hediye etti.

Kolajenin ne oldugu ve ne ise yaradigi hakkinda bilgiler veren Dr. Ögr. Üyesi Sefik Tekle, kolajenin; cilt, saç, kornea, kan damari, kas, kemik ve tendonlarin yapisina katilan en önemli protein bilesenlerden biri oldugunu belirtti.

Tekle, “Saç ve tirnak onarimi, eklem sagligi, kas gelisimi, cildin elastikiyet kapasitesinde ve damar esnekliginde önemli rol oynar. Kolajenler türüne göre de degismekle beraber kemik kaybini önleme, kas gelisimini arttirma, eklem sikâyetlerini hafifletme cilt sagligini iyilestirme, tirnak ve saçlari güçlendirmede destek saglar" dedi.

Dr. Ögr. Üyesi Sefik Tekle’nin projesi daha önce TEKNOFEST 2021’de ikincilik ödülü ve TEKNOFEST 2022’de Girisimcilik Programi hibe destegi kazandi. Projede üretilen ilk ürün ise “DR SHEF-TECH KOLLAJEN GIDA TAKVIYESI” oldu. Ürünün içeriginde kolajenin yaninda C vitamini, hyaluronik asit, çinko, biyotin ve selenyum içeren ürün, oldukça zengin ve kaliteli bir sunuma sahip.
Kaynak: İHA